čtvrtek 30. ledna 2014

Jiné okolnosti - 2.Kapitola




Tony si vždycky myslel, že mu už nic nemůže změnit život... pletl se. To, že se stal Iron Manem jeho život změnilo, ale k lepšímu... myslel si. Tohle je noční můra. Přeje si probudit u sebe doma, mít vedle sebe nějakou blonďatou kočku, co se k němu bude tulit a ne být v těle devatenáctiletého kluka.
"Hnije mi mozek,"zavrčí si pro sebe a snaží se zvednout z postele. Pouze zaúpí a pokus už nezopakuje. Zasténá bolestí. Na zádech má položené léčivé obklady, které se mají utlumit bolest a zabránit infekci, ale on má dojem, že je to s tím ještě horší.
Nepočítá, jak je tu dlouho, připadá mu to jako věčnost. Několikrát se pokusil o útěk, pokaždé ho chytili a zbičovali, nebo ho jinak 'převychovávali', snaží se v něm zlomit jeho ducha a pomalu se jim to daří. Je si naprosto vědom, že bez svého obleku je bezmocný, vždycky si toho byl vědom. 'Co já bych dal za poslouchání Furyho keců,' proběhne mu hlavou.
Za tu dobu hodně zhubnul, protože odmítal jíst. Usmyslel si, že když bude vyzáblý, tak si jej nikdo nekoupí... opět se vzpouřil a opět byl zbičován.pokaždé, když se rány zacelí, tak je něčím namažou a jeho záda nenesou známky bičování, ale jsou na dotek citlivější. Zaslechne kroky a sýpavé dýchání, otřese se a nepodívá se na svého věznitele. Je prudce postaven na nohy. Tvář se mu skřví do bolestné grimasy.
Ruce mu svážou a okolo krku mu dají obojek.
"Já nejsem žádnej zasranej čokl,"zavrčí a ucící bolest do zad, když jej jeho věznitel do nich prudce udeří. Vyjkne. K obojku mu připevní vodítko a vedou ho k finálním přípravám. Omyjí ho, učešou a oblečen do bílé košile, která mu sahá do půlky stehen.
Stojí na vyvíšeném podiu a dívá se pod sebe. Různé bytosti se už začínají shromažďovat. Otřese se a snaží na sobě nedat nic znát, ale nejde to.
Je uvázaný k sloupku jako 'zasranej čokl' a má pocit, že brzy omdlí. Všechny bytosti si začne prohlížet. Někteří se od lidí liší jen několika maličkostma, jiní zase vypadají jako přerostlí červi, jiní jako stromy... druhů mimozemšťanů je tu spousta.
"Vítejte na naší speciální aukci..."pronese jeden mimozemšťan, který má do pohledné bytosti daleko...
"Dnes pro vás máme něco zajímavého,"ukáže dvěma poskokům, kteří chytnou Tonyho a odvedou doprostřed podia.
"Je to člověk... z daleké planety Země..." začnou jej otáčet jako hadrovou panenku. Na sobě má jen nějakou bílou látku, která mu je těsně pod zadek... naštěstí mu jí nechají...
"Vyvolávací cena je 150 000 kortů." pronese vysokou částku. Ano, Tony je doopravdy krásný kousek.
"180 000," Tony polkne... tohle se mu nelíbí.. opět si prohlídne všechny, co tam jsou. Pohledem se zastaví u někoho, kdo je mu povědomý. Pozorně si černovlasého muže prohlédne. Ne... tohle není on... nemůže,' v hlavě mu víří několik myšlenek... co tu dělá? Vždyť ho porazili! Má být v asgardském vězení.
"260 000," sice neví, kolik to přesně je, ale asi hodně... celý se klepe... proč je o něho takový zájem? Podívá se na Lokiho, který jej přímo propaluje pohledem.
"300 000," v sále to šumí... málo kdy jsou hračky takto drahé u vyvolávací ceny a málo kdy je o ně takový zájem... určitě stojí za to.
"350 000," Tonymu se dělá špatně. Brzy určitě z toho všeho omdlí.
"Máme tu nabídku 350 000... dá někdo víc? Ne... 350 000 po prvé... po druhé.." nedořekne větu.
"420 000,"vykřikne Loki... Tonymu poskočí srdce o několik úderů... tohle určitě nerozdýchá.
"420 000 po prvé, po druhé, po třetí... PRODÁNO," odtáhnou Tonyho za vodítko na místo, kde si ho Loki má přebrat. Celou cestu se brání. Bolestivě ho praští do zad. Zaskučí a spadne na zem. Začnou do něho kopat.
"Dost!"zahřmí Lokiho hlas.
"Kdo vám dal povolení do něho kopat?" chytne Tonyho 'původního majitele'.
"On... on se bránil..."
"To ti ale nedává povolení jej přizabít."zavrčí na něho.
K Tonymu doléhají nějaké hlasy, ale je tak unaven a všechno bolí, že prostě omdlí.
Leží ve velmi pohodlné posteli.. je pohodlnější než ta, co má doma. I když po pobytu u těch příšer by byl pohodlnější i seník. Pomalu otevře oči a hned je zase zavře. Do očí mu vstřelí neskutečná bolest. Kam se na to hrabe mučení v Afganistánu.
Zaslechne nějaké zašumění. Otočím hlavu za zvukem a opatrně otevře oči.
"Probral ses?"zaslěchne povědomý hlas.
"Co tu dělám?"pokusí si sednout. Loki ho donutí opět do lehu.
"musíš odpočívat... spal jsi tři dny,"řekne. V jeho hlase je slyšet starostlivost?
"Co? Proč?" nechápe a Loki by mu mohl odpovědět... aspoň v to doufá.
"Proč mě unesli?"
"Zaujal jsi je. Myslím, že si tě vybrali několik let před tím, než tě unesli,"řekne klidně a podá mu skleničku se zářivě žlutou tekutinou.
"Uhm... co to je?"zeptá se nedůvěřivě.
"Vyživovač," Tony se na to nedůvěřivě podívá,
"Myslel jsem, že jsi chytřejší, Anthony... kdyby tě chtěl zabít, tak tě rozhodně neotrávím a navíc, kdybych chtěl, abys zemřel, tak za tebe nedám tolik peněz..." po tomhle proslovu se napije, chutná to jako citronáda.
"proč sis mě koupil?" pochybuje, že si ho Loki koupil na zpříjemění večerních chvilek, i když u něj jeden nikdy neví.
"protože tě potřebuji,"odpoví mu a vezme si zpět prázdnou sklenku, ta zmizí a objeví se plná vody.
"byl o tebe větší zájem, než bych řekl,"prohlédne si ho.
"jsi doopravdy pohledný..."zašklebí se a zvedne se z postele.
"proč mě potřebuješ?" něco mu nehraje a tohle se mu nelíbí. Opět si chce sednout. Loki ho nechá.
"to později... nejdrív si musíš odpočinout a dát se dohromady..."řekne. "a myslím, že ti nevrátím tvůj původní věk... zůstaneš takto mladý, možná na vždy,"
"c-cože?"
"použili zvláštní technologii, která je smíchaná s ukradenou magií,"řekne Loki.
"přesně nevím, o co jde, ale pravděpodobně z tebe udělali poloboha,"
"co to říkáš za hlouposti?" zeptá se. Tohle je tak absurdní.
"uklidni se... ukradli technologii pánů času - to ti asi nic n neříká, vymřeli před mnoha lety v časové válce.."řekne.
"stejně jako jejich magii, ona to ani magie není, spíš jejich způsob života,"snaží se mu to vysvětlit.
"takže je zabili pro jejich vymoženost?"upřesní si to. Loki zavrtí hlavou.
"Ne... vymřeli v časové bitvě s Dáleky... do nedávna se mělo za to, že vymřeli také, ale zjišťujeme, že se jich pár zachránilo..."
"aha,"
"ovšem, jeden pán času přežil... říká si Doctor a může za smrt svého druhu a vymření dáleků..."

3 komentáře:

Moc děkujeme za vaše komentáře :)