středa 29. ledna 2014

Ztráta paměti - 1.Kapitola


"Jarvisi zavolej do SHIELDu,"

"Ano pane,"potvrdí robot a zanedlouho se na velké obrazovce objeví muž s páskou přes oko.

"Starku?"

"Zdravím Fury,"pěkně blbé jméno... pomyslí si. "Máme problém... on to už není zas takovej problém... ale problém by to mohl být časem... momentálně je to..."

"Dost Starku, co se děje?"

"Je tu Loki, ale nic si nepamatuje... neví nic... ani své jméno..."postupně mu řekne, kde ho potkal, a že ho odvedl do Starktownu.

"Hmm... pošlu tam zbytek Avengers... bude lepší, když bude pod kontrolou... možná by se mohl stát lepší... Starku neříkejte mu co chtěl provéct ze Zemí... jen mu řekněte jméno... o zbytek se postará Thor.. před pár dny dorazil..."Tony se nadechuje k protestu.

"To tu toho slizáka mám trpět?"vyjede nepříjemně.

"Myslel jsem, že si ho odvede a něco s ním uděláte..."tohle mu nejde na mozek.

"Jak jsem řekl, Starku... takto to bude nejlepší... když je v tomto stavu, tak ho můžeme přetáhnout na stranu dobra, může nám být užitečný," Tony začne polykat různé nadávky na jednookého muže.

"Taky ti tam pošlu doktora, ať ho vyšetří, jestli to nehraje..."

"Nemyslím si, že to hraje... je jako ztracené kotě..."uchechtne se nad tím přirovnáním. Vyslechne si, že se má k Lokimu chovat slušně a ne jako k padouchovi. 'Hm, to asi nepůjde...' pomyslí si a nalije si whiskey. Věci se mu hodně komplikují.. rozchod s Pepper, a teď ještě ta asgardská příšerka,



Za nedlouho. Přesněji za několik hodin se dostaví první host. Lékař, kterého Fury poslal.

"Nechte nás o samotě Starku,"řekne slizce lékař. Tony se zamračí, ale přikývne a odejde. Loki sedící v křesle a dívající ven se zadívá na neznámého muže, tenhle se mu vůbec nelíbí. Okamžitě se zvedne z křesla a nahmatá těžkou knihu, kterou při šmejdění téhle ložnice našel, je ochoten jakkoliv se bránit, i kdyby toho lékaře musel tou knihou umlátit.

"Jen si zase sedni,"řekne doktor arogantně. Loki zavrtí hlavou. Necítí se bezpečně. U toho předchozího muže věděl, že se mu nic nestane, vycítil to, ale u tohohle si není tak jistý.

"Divím se, že ti Stark na tu tvojí hru skočil vážně..."zachechtá se neznámý a odhodí brašnu na zem.

"Jak dlouho jsi přemýšlel nad tímhle plánem... dostat se takto k Avengers..."

"Já... nerozumím vám..."Loki se na něho zmateně dívá a dívá se na dveře jako kdyby prosil, aby přišel ten druhý muž a vyvedl tohohle pryč.

"Hraješ to doopravdy dobře, ale já vím, že Bohu lsti se věřit nedá..."

"Bohu lsti? O čem to mluvíte?" Loki začne uvažovat, jestli se muž nepraštil do hlavy. Tahle situace se mu vůbec nelíbí a neví, jak se z ní dostat.

Neví jak, ale najednou je sražen na postel. Chce se hned zvednout, ale uzemní ho další rána, vyděšeně hekne. Cítí, jak ho něco píchne do levé ruky, najednou se cítí úplně ochromen a nemůže se vůbec pohnout. Vzpurně se podívá na muže. Neví, co po něm chce, co vůbec udělal, ale asi něco špatného, když ho takto nesnášejí dva lidé, který zatím potkal, ale s tím prvním se cítil rozhodně bezpečněji.

Jeho tělem projde obrovská bolest. Vykřikne. Napadlo ho volat o pomoc, ale přišel by ten druhý muž, který jej sem přivedl? Pomohl by mu? To netuší.

"Jen si křič jak chceš, Stark ti nepřijde na pomoc,"zachechtá se lékař a chytne Lokiho pod krkem, ten jen zalape po dechu.

"N-nechte mě... n-nic jsem vám neudělal,"zachraptí, protože mu dochází dech.

"Doopravdy? Při tom tvém řáděním zemřel můj syn,"volnou rukou ho praští do obličeje a tou druhou přitlačí.

"Já... nevím... nerozumím... nepamatuji," lapá po dechu a snaží se vymyslet smysluplnou větu, ale to se mu moc nedaří. Loki zavřeští bolestí, když do něj muž začne mlátit hlava nehlava. Chce se bránit, ale nemůže se vůbec pohnout.

"Prosím... n-ne,"zakucká se vlastní krví. Zvedá se mu žaludek a má pocit, že se všechny jeho orgány trhají.

"Co se to.... zbláznil ses ty idiote?"do ložnice vlítne rozzuřený Tony. muže od Lokiho odtáhne a spoutá ho k pevnému stolu.

"Tohle ti přijde draho, parchante,"jednu mu vrazí a rozběhne se k Lokimu. Neví, co mu dal, ale nemůže se pohnout. Přetočí ho na bok a nechá ho vykašlat krev.

"To bude dobrý,"pohladí ho po zádech. Zatraceně. Loki zoufale lapá po dechu. Jestli se tohle Thor dozví, tak ho umlátí tím jeho zatraceným kladivem.

"Jarvisi, zavolej Furymu a řekni, co se stalo, ať si jde vyzvednout toho zmetka,"nařídí svému programu a dojde pro lékárničku. Pomůže mu do sedu, Loki jen protestně zasténá a snaží se pohnout rukama.

"To je v pořádku, nevysiluj se,"začne mu rozepínat tuniku. Vysvlékne ho a začne jej ošetřovat, Loki občas bolestně zasténá, ale jinak brzy začne upadat do bezvědomí.

"Co sis ty idiote myslel, že děláš? Vidíš, co jsi udělal?"vyjede na muže v bílém a kopne ho do obličeje. V jiných situacích, kdyby Loki byl dál zlý, by mu pomohl, ale vždyť ten je teď bezbranný.

"Pane bože, co se tu stalo?"do místnosti vejde Natasha.

"No... pohla sis,"řekne Tony. "Postarej se o toho parchanta,"nařídí jí a vydá se zpátky k Lokimu, který se celý třese.

"Venku čekají Furyho agenti, co se tu stalo?"zeptá se Natashe a rozváže lékaře.

"Nevím přesně... nechal jsem je na pár minut o samotě, abych tu nepřekážel, pak se sem jdu podívat a vidím, jak ho ten psychopat mlátí,"vysvětlí jí to Tony a přikryje Lokiho. Nechápe to, co se stalo? Viděl, co s ním provedl Hulk a teď se třese bolestí a má horečku. Přišel o svou moc se rychle regenerovat?

"Kdy dorazí ostatní?"

"Netuším,"řekne Natasha a vyvede muže ze Starktown.

Tony přiloží Lokimu na čelo ledové obklady.

"Jarvisi budu chtít vidět nahrávky toho, co se tu dělo..."řekne, pak odebere Lokimu krev, aby se dozvěděl, co mu ten doktor dal za paralízu.

"Kdyby se něco dělo, ihned mi to řekni,"

"Ano pane,"potvrdí Jarvis a Tony se vydá do své dílny. Ihned začne dělat analýzu Lokiho krve, nalije whiskey a čeká. Po hodině mu na obrazovce vyjedou výsledky. Jedná se o obyčejný paralický jed, který by měl tělo ochromit jen na pár hodin, bohužel k němu, jakožto vedlejší účinky patří těžká nevolnost a horečky. Tonymu se uleví, že to odezní samo a nebude potřeboval lékařskou pomoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)