středa 29. ledna 2014

Ztráta paměti - 6.Kapitola

Další den se probudí úplně rozlámaný a se špatnou náladou, protože usnul ve křesle. Zadívá se na postel, kde leží černovlásek a spí jako dřevo. Ušklíbne se a jde do koupelny. Umyje se a vyčistí si zuby. S ručníkem okolo pasu se vydal do ložnice, aby se převlékl.

Loki nyní seděl na posteli a jeho pohled se stočil na Tonyho v ručníku. Krvavě zrudnul a rychle odvrátil pohled. Tony si toho všiml. Ušklíbl se a stáhnul si ručník a natáhl si boxerky. Když má na sobě i kalhoty, tak Loki zvedne pohled a zaměří se na obloukový reaktor v Tonyho hrudi. Přímo ho to bije do očí.

"Je ti líp?"zeptá se Tony s výčitkami svědomí, že ten stav mu způsobil on. Loki přikývne a dál pohledem propaluje Tonyho.

"Jak jsi k tomu přišel?"zeptá se ho Loki a ukáže na obloukový reaktor.

"Už je to dávno,"oblékne si černé tílko, přes které prosvítá modré světlo.

"Stalo se to, než jsem se stal Iron Manem,"promluví po delší odmlce a posadí se do křesla.

"Jak?"zeptá se zvědavě a propaluje Tobyho pohledem.

"Trošku zvědavý, ne?"ušklíbne se na něho Tony a zase si sedne do křesla. Loki jen sklopí hlavu a nic neřekne.

"Já to nemyslel špatně,"Loki opět zvedne hlavu.

"Byl jsem obchodník se zbraněmi, prodával jsem armádě USA. Jednou přepadli auto, ve kterém jsem jel, do teď mám u srdce šrapnely, tohle mě udržuje při životě,"ukáže na obloukový reaktor.

"Bolí to?"

"Ze začátku, než jsem si zvykl, to bolelo, pak už jsem se s tím smířil a nevím o tom,"pokrčí rameny.




Tony je v kuchyni a dívá se na Steva, který je z toho mírně nervózní, no dobrá, trochu víc...

"Děje se něco, Starku?"zamračí se na něho.

"Ne vůbec nic,"usměje se na něho pobaveně a dál ho sleduje. Všiml si, že Stevovi se nesedí zrovna nejlépe a pořád si poposedává a hledá pohodlnější polohu... že by Thor dal jeho zadku zabrat?

"Tak proč se na mě tak díváš?"

"Jen přemýšlím, víš?"zašklebí se a napije se své kávy. Kapitán se ještě víc zamračí, něco tiše zamumlá a zvedne se od stolu.

"Neměl bys dělat chůvu jistému Bohovi?"zeptá se jen tak mimochodem.

"Ne... je s Thorem... nežárlíš?"

"Proč bych měl žárlit?" Tony něco ví? Zamračí se.

"Aleeee.... všimli jsme si, že si moc dobře rozumíte,"jestli se Tony ještě víc šklebit, tak si roztrhne pusu.

"Jsme jen přátelé,"snaží se z toho vykroutit.

"Jo, stejně jako Clint s Natashou?"

"ehm... jsme jen přátelé,"řekne s rudými tvářemi a rychle uteče do své ložnice.


Steve leží v náručí svého milovaného a spokojeně vzdychá, i když jej opět bolí celé tělo. Zamyšleně se zadívá do stropu.

"pořád tě trápí, že to Stark ví? Stejně by se to dřív nebo později provalilo,"řekne tiše Thor.

"Jo, já vím,"usměje se na něho a víc se k němu přitulí.

"Já jen... v mé dobře, tam kde jsem, žil, tak když někoho přitahovalo stejné pohlaví, bylo to špatné, všichni toho člověka hned odsoudili, jako kdyby měl nějakou odpornou nemoc... je to těžké si zvyknout na to, že v téhle dobře je to naprosto normální a nikdo na tebe neháže opovrživé pohledy, dokonce to vypadá, že být homosexuálem je v módě,"

"No vidíš,"usměje se na něho Thor a políbí ho do vlasů.

"Na Asgardu je to běžná věc, proto jsem byl překvapen, když jsi se našemu vztahu bránil,"pohladí ho jemně po zádech a rukou jede níž, skončí na místě, kde záda končí a začíná zadeček. Steve se mírně zavrtí.

"Dokonce někteří spolu dokáží počít dítě, ale nikdy jsem tomu pořádně nerozumněl... Loki ten se v tom vyznal,"Thor zavzpomíná.

"Pamatuji si, když jsme byli mladší a navedli jsme na to s matkou řeč, tak z toho byl vyděšený, jakoby se to týkalo přímo jeho,"

"Jako, že by otěhotněl? Vždyť je to muž... muži nemohou otěhotnět,"řekne Steve logicky.

"Má to co dělat s magií..."Povzdychne si Thor. "Proto tomu nerozumím... o magii jsem se nikdy nezajímal, za to Loki ten byl vždycky trochu fanatik,"

"Trošku mě děsíš... teď jsi mi řekl, že je úplně v pořádku, když muž na Asgardu otěhotní..."

"Nemusíš se bát, Steve... jsem si naprosto jistý, že nejseš nositel," snaží se ho uklidnit.

"Nositel?"

"Tak jim říkáme... mužům, co mohou porodit dítě..."vysvětlí a rukou sjede níž a prstem jemně pohladí vstup do jeho těla. Steve stáhne půlky, na další milování se necití a Thor to ví. Jemně Steva políbí a upraví si ho v náručí.

"Prospi se,"usměje se na něho a přikreje je. Stevovi nemusel říkat dvakrát, aby se prospal, jen se ho dotkla přikrývka, tak usnul.


Loki sedí v křesle a sleduje Tonyho, který pracuje na novém obleku. Usmyslel si, že potřebuje nový, vymoženější, lepší, hezčí, pohodlnější a všechno možný. O incidentu, ze kterého Loki dostal horečky se vůbec nebavili, vlastně oni spolu vůbec nemluvili... Loki ten nechtěl o ničem mluvit, jen přemýšlel... Thor mu slíbil nějaké knihy, které by si mohl přečíst a Tony ten je příliž zabraný do práce, i když by rád Lokiho... no to je jedno...

Loki se protáhne a prokřupne si ztuhlý krk. Tony, který se nyní vztekal nad vyvážením super trysek, které nedělaly to, co chtěl, protože nejspíš zapomněl na něco důležitého, nebo tam nedal něco důležitého...

"Nechceš už pro dnešek skončit?"on už svou práci udělal dávno, vlastně to nebylo nic těžkého... jeho mozek si zachoval všechny vědomosti, kromě jeho života....

"Musím to dokončit..."namítne Tony.

"Nemusíš.. máš tu neskutečně moc obleků a prý používáš jenom jeden, takže je to zbytečný,"zvedne se z křesla, přejde k němu a z ruky mu sebe nářadí a nějakou součástku.

"Ale já to chci dodělat,"

"Ale já tu nechci sedět,"

"Mě ale nezajímá, co ty chceš a nechceš,"

"To sice ne, ale když odejdu a budu někde sám, tak tě můj bratr zabije,"nevinně se na něho uculí, protože ví, že vyhrál.

"Za tohle mi zaplatíš,"zavrčí.

"Mile rád, pane Starku,"usměje se na něho.

"Opravdu?"

"Jistě,"

"Hmm... a dostanu polibek od černovlasé princezny?"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)