středa 29. ledna 2014

Ztráta paměti - 8.Kapitola


Loki se probudí. Ještě teď cítí následky jejich milování, ale nelituje toho. Cítil se tak krásně. Jemně se usměje a podívá se na druhou půlku postele. Vedle něho leží Tony, který klidně oddychuje. Obloukový reaktor mu osvětluje tvář a působí to trošku strašidelně. Opatrně se zvedne, aby Tonyho nevzbudil a jde do koupelny. Vysprchuje se a opět se vrátí do pokoje. Tony je už vzhůru.

"Ahoj,"pozdraví ho tiše s rudými tvářemi. Neví, jak se chovat, připadá si jako poblázněný puberťák z televize.

Tony se zvedne, přejde k němu a přivlastní si jeho rty. Loki tiše vzdychne a polibky mu začne oplácet. Tony se od něho odtáhne. Podívá se Lokimu do očí, který se pohledem snaží uhnout. Chytne jeho obličej a palcem ho jemně hladí po tváři. Nikdy neuměl dávat své city najevo... ze začátku si myslel, že jej spaluje jen touha, ale... podívá se do Lokiho zelených očí. Jsou nádherné. Nevidí v nich žádné zlo, krvelačnost, nebo něco podobného. Připadá si sentimentálně.

"Dobré ráno,"popřeje mu a mírně se odtáhne. Sleduje Lokiho rudý obličej.

"Máš hlad?"zeptá se ho. Loki přikývne.

"Tak tu na mě počkej, jen se vysprchuji,"řekne a vydá se do koupelny. Rychle se vysprchuje a oblékne. Vrátí se do ložnice a zahlédne Lokiho v tranzu.

"Zatraceně,"zavrčí. Chytne Lokiho kolem ramen a prudce s ním zatřese. Nezabírá to. Neví, co má dělat.

"Loki!"jemně ho propleskne. Nic. Opět s ním zatřese.



'Asgarďane, naše pomsta se brzy vyplní,' dolehne k Lokimu hlas odporného stvoření. Loki se rozhlíží. Předchvilkou byl přeci v ložnici a teď je na tomto odporném místě.

'Kdo jste?'zeptá se zmateně. Je to ten samý, co mu nedávno vyhrožoval smrtí.

'Zaplatíš za svojí zradu... celý Midgard zaplatí, už brzy,'rozesměje se to stvoření a zmizí.



Opět je v ložnici. Zmateně se rozhlédne.

"Loki?"dolehne k němu Tonyho hlas. Podívá se na něho a prudce ho obejme kolem krku. Je vystrašený a neví, co má dělat. Někoho zradil? Koho? Má kvůli němu zemřít několik lidí?

"Zase oni?"zeptá se ho. "Seš v pořádku?" černovlásek přikývne.

"Chtějí všechny zabít,"šeptne vystrašně a podívá se na Tonyho, který si jej přitáhne do náručí.

"Nedovolíme jim to..."řekne jen. Nedovolí! Loki se mu podívá do očí.

"Jak tomu chcete zabránit? Jsou mocní... mocnější než si dokážeš představit,"řekne syčivě a v Tonym hrkne.

"Vzpomínáš si na ně?"Loki zavrtí hlavou. "Cítil jsem jeho moc..."

Tony si povzdychne a jemně od sebe odtáhne.

"Už jednou jsme je porazili... porazíme je znovu,"

"Ale..."

"Žádné ale... dost dohadování... půjdeme se najíst,"vezme ho za ruku a dovede ho do kuchyně, kde nikdo není. Z lednice vytáhne zákusky a rozloží je na porcelánový tác. Dá dělat kávu. Loki sedí na židli a dívá se na svá kolena. Je ještě roztřesený ze všech událostí.

"Najez se,"postaví před něj tác s kávou a posadí se vedle něho.

"Přešel mě hlad,"

"To sníš, nebo tě nakrmím,"zašklebí se na Lokiho. Ten se na něho nevině usměje a přesune se na jeho klín.

"Vážně?"uculí se na něho. Tony se zasměje a ukousne si kousek zákusku. Políbí Lokiho a sousto mu přenese do pusy. Loki tiše zasténá. Polkne a přisaje se na Tonyho rty. Mírně se zavrtí a vzdychne, když ucítí Tonyho erekci. Stark jej kousne do rtu a pak se polibky přesune na jeho krk. Černovlásek zvrátí hlavu dozadu a snaží se utišit své vzdychání. Tímhle způsobem Lokiho nakrmí. Ten nyní na něm pořád sedí, hlavu má položenou na jeho rameni a tiše oddychuje. Vezme ho do náručí a odnese do ložnice. Položí ho na postel a sleduje jeho jemné rysy.

"Proč zrovna ty?"řekne si tiše. Nikdy nikoho nemiloval. Možná Pepper... ne tu měl jen rád, byla mu blízká, ale nemiloval jí. Zadívá se na Lokiho. Neví, co k němu cítí, ani neví, co k němu mladík cítí. Povzdychne si a lehne si vedle něho. Štíhlé tělo se k němu přitiskne. Obejme ho a probírá se jeho černými dlouhými vlasy.


Týdny utíkají a Loki s Tonym si vybudovali vztah. Thor Tonyho málem zabil, když se dozvěděl, co ponocích provádí s jeho malým bráškou, ale nakonec z toho vyvázl jen se zlomeným nosem. Dokonce prasklo to, že Thor spí s jejich slušným kapitánem.

"Pořád tě trápí, že Loki a Tony spolu mají vztah?"přitulí se k Thorovi Steve.

"Tony je... mám strach, že Lokimu ublíží... už trpěl dost,"řekne a obejme svého partnera, který si povzdychne a položí si hlavu na Thorovo rameno.

"Neublíží mu... navíc... já jsem to čekal... ty jejich pohledy a tak... už od začátku,"usměje se jemně.

"Jsou trošku jako my,"

"To rozhodně ne,"zamítne Thor a vzpomene si, jak se dal se Stevem dohromady.

"Taky jsme se neměli rádi... jen jsme se trpěli... tolerovali..."políbí ho na krk a své polibky přesune níž. Thor vzdychne a povalí svého partnera pod sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)