pondělí 27. ledna 2014

Frost - Iron 29. část /závěr

Čas letěl dál a Asgard žil znovu svým životem. Thor se stal dobrým a spravedlivým vládcem. Od smrti těch dvou uplynuly necelé tři roky. Odin během těch let neprožil jediný den, aby si nevyčítal, co se stalo. Frigga trpěla také, ale dokázala svůj žal schovat hluboko do sebe. Jistě, že vzpomínala a občas plakala, ale spíše se snažila býti oporou svému muži a pomáhala Thorovi v důležitých krocích, které musel jako král plnit. Ačkoli byl opravdu dobrým vládcem, ze začátku potřeboval vedení a kdo jiný by mu měl pomoci? Z Friggy se nyní stal ten pomyslný pilíř, který držel rodinu i království pohromadě.

Byl večer a Thor se prochází se svou matkou po zahradě. Mají za sebou náročný den. Thor byl nucen přijmout výpravy z několika světů, které si přišly pouze postěžovat na špatné vedení a na svou současnou situaci, kterou dávali za vinu právě novému králi. Na tohle Thor vážně neměl náladu. Byl rád, že s ním v tu chvíli byla jeho matka, která ho dokázala umírnit a problémy oněch výprav vyřešila tak, že přislíbila návštěvu a prozkoumání jejich situace. Dále také potřebnou pomoc. Sice díky tomu Thora čekala další práce, ale pro dnes měl již klid a byl za to nezměrně vděčný. Posadili se s Friggou na lavičku pod stromy a chvíli vládlo naprosté ticho. Nakonec jej narušila Frigga.
"Thore, vážně věříš tomu, že jsou mrtví?"
"Zpočátku jsem měl pochybnosti, ale věřil jsem, že by se ozval alespoň tobě," řekne Thor s nešťastným povzdechem.
"Třeba nemůže, nebo nechce. Na tom nesejde, ale žije, určitě žijí oba… musejí… já… musím… potřebuji alespoň naději."
"Nechci ti brát tvou naději, ale viděli jsme jejich těla i jejich smrt."
"Takhle by se Loki nevzdal," trvá na svém Frigga.

Takovýto rozhovor nevedou prvně. Spolu to rozebírají velmi často. Možná tím trochu utěšují svůj smutek, možná se tím uklidňují či smiřují. Již dlouhou dobu čekali. Doufali, že to byla jen Lokiho msta, že se objeví a Anthony bude po jeho boku. Oba v pořádku. Tony sice nebyl nijak spřízněn s jejich rodinou, ale Thor v něm viděl věrného a spolehlivého přítele. Frize také přirostl k srdci, nejen proto, že vzbudil v Lokim tak silný cit, ale také proto, že to byl čestný muž. Byl obětavý, inteligentní, odvážný a čestný. Frigga si ho vážila, snad více než kdokoli na Zemi.
"Loki by se takto jistě nevzdal," přisvědčí Thor. "Ale v případě, že by nenašel jinou možnost… Nemyslíš, že by chtěl zemřít přesně takhle? Se ctí a láskou, pro to, co milovat a v co věřil? Poklonil se mu celý Asgard."
"Já vím," odvětí Frigga. "Ale ten pocit. Vím, co si myslíš, ale není to tak, že bych to chtěla v sobě vyvolávat. Já vážně cítím, že nejsou mrtví. Nemůžou být. Poznala bych to."
Thor přikývne. "Již jsi mi to říkala, ale nemohu nikoho poslat, aby je hledal."
"To vím také," povzdechne si. "Půjdu spát."
"Klidné snění matko."
"Tobě také."

Frigga odejde a Thor zůstane ještě sedět venku a dívá se do koruny stromů. Poté se zvedne a jde do odlehlého koutu zahrady, kde se položí a dívá se na hvězdnou oblohu. Tak moc by si přál, aby se oba vrátili. Moc by chtěl, aby jeho matka měla pravdu. Ale ta těla… Pohřeb… všechno až moc zapadá. Thor povzdechne a zavře oči. Z pod víček, mu unikne jedna zbloudilá slza.

***
V průzračně modré vodě se odráží poslední paprsky zapadajícího slunce. Celá krajina se pomalu halí do černé roušky tmy a na nebi se objeví první hvězdy. Po nějaké době je jich celá kupa a jejich světlo se začne znovu odrážet na jezeře, které je rovněž pohlceno tmou. Měsíc je dostatečně velký, ještě pár nocí a doroste v úplněk. Ve světle měsíce se lesknou vrcholky hor, které jsou zasypané čerstvě napadlým sněhem. Hory obklopují jezero z jedné strany a z druhé jej svírá les. Je tu klid. Ve vodě občas žbluňkne ryba. Z lesa se ozývá klidné houkání sovy. A za lesem? Za tím jsou další hory. Uprostřed toho všeho stojí malý domek. Před domem hoří oheň, který ozařuje záda muže, který sedí na pařezu a dívá se do vody. Běžně by se asi divil, proč jezero nezamrzá. Ale už si zvyknul a tak jen sedí, dívá se do vody a poslouchá zvuky okolí. V povětří opět začne poletovat sníh.
Ohlédne se, když zaslechne křupání sněhu pod botami blížící se osoby.
"Už spí?"
"Myslíš Beth?"
"Je tu s námi někdo jiný?"
"Ano již spí…" Posadí se do sněhu. "Miluju první sníh."
Anthony se podívá na Lokiho a trochu se usměje. Loki sedí se zavřenýma očima a užívá si příjemný pocit z prvního sněhu. Tony se na něj dívá, vnímá každý drobný záhyb jeho těla. Loki vypadá tak dokonale, když se mu ve vlasech zachycují vločky sněhu. Ano, dokonale, klidně, snad i vyrovnaně. Ale Tony ho už zná. Až moc dobře na to aby zpozoroval, že se snaží zakrýt svůj smutek.
"Loki?" šeptne.
Loki se na něj podívá, "Ano?"
"Trápíš se."
"To není pravda, proč bych se měl trápit? Beth usnula velmi rychle a klidně, napadl první sníh, je tu klid a krásně. A hlavně jsi tu ty a živý."
"Vidím to na tobě, můžeme se vrátit."
Loki se na něj podívá. Kdyby mu tohle Tony řekl o rok dříve, asi by jím mrštil do jezera, ale Loki nad tou možností taky přemýšlel. Ačkoli si to nechtěl přiznat, chyběla mu matka a i ta hrouda svalů se štěněcím výrazem.
"Nemůžeme tam jen tak vtrhnout a s dítětem. Navíc tady je nám přece dobře."
"Je tu krásně, to ano. Ale nechci se dívat, jak se trápíš. Ty jsi doma tam Loki."
Loki povzdechne. "Dovedeš si představit to vysvětlování?"
Tony přikývne. "Nebude to asi pěkný, ale tam jsi šťastný."
"Nechci se ale dívat na toho... toho…" vrčí.
"Tohle už jsme probírali," řekne Tony a posadí se k Lokimu do sněhu. "Vyhrotili jste to oba. Ano, on nebyl férový, ale měl bys mu dát šanci říci své důvody. Neber to tak, že bych se ho zastával..." Chce pokračovat, ale Lokiho ho nenechá. "Neberu, cítím, jak tebou vždy projede vlna nenávisti, když se objeví náznak jeho osoby."
Tony se lehce usměje. "Tohle mě na tobě pořád děsí."
"Co, že přede mnou nedokážeš nic utajit?"
"Tak nějak."
Loki se zasměje a nahne se pro polibek. Tony ho dlouze políbí a poté se odtáhne. "Studí mě zadek."
"Tak pojď, půjdeme dovnitř." Loki vstane a vytáhne na nohy i Tonyho. Než vejdou do domu, ještě uhasí oheň před domem.
Když vejdou dovnitř sklepe ze sebe Tony sníh a vrhne se ke krbu, aby se ohřál. Není to domek příliš veliký. Vesměs jen obývák spojený s malou kuchyňkou a ložnice. V ložnici jsou dvě postele jedna větší a druhá o něco menší. Na ní spí malé blonďaté děvčátko. Můžou jí být tak tři roky.
"Stejně nechápu, jak ji někdo mohl jen tak nechat ležet na břehu jezera," zamumlá Tony.
"Bezbranné dítě… a přitom je tak roztomilá a hodná."
"I takové věci se bohužel stávají," odvětí Loki. "Ale aspoň jsme to nebyli sami," usměje se.
"Noo… Trocha samoty by se mi občas hodila."
Loki se na něj podívá a v očích mu zajiskří. Jde k Tonymu a políbí ho. Tony polibek vášnivě prodlouží. Loki z něj začne okamžitě stahovat triko, a když se dostává na holou kůži, Tony sebou cukne a odtáhne se.
"Co je?" zavrčí Loki
"Beth se odkopala." Tony se vedle něj protáhne a jde malou přikrýt.
"Odkdy je z tebe starostlivá matka?" zašklebí se.
"Od té doby, co je z tebe romantik," vyplázne na něj jazyk a zabalí Beth do deky.
Loki přijde k němu a zezadu ho obejme. "Půjdeme taky spinkat?"
Tony se zašklebí a přikývne. Společně dojdou ke své posteli, kam padnou a zahrabou se do peřin.
"Vrátíme se tedy?"
Loki přikývne. "Ale pomalu, nechci matce způsobit infarkt."
Tony se usměje. "Jak jsi šlechetný…"
Loki se tiše zasměje a položí si hlavu na Tonyho rameno. Předtím než zavře oči, ještě přičaruje vedle matčina lože modrou růži. Vždycky jí je posílal, aby věděla, že je v pořádku. Poté usne Tonymu na rameni. Anthony ho po chvíli následuje.

Pozdě v noci Tonyho probudí tahání za deku. "Tatí?" ozve se šeptem.
Tony otevře jedno oko a pak rychle i druhé. "Copak zlatíčko?"
"Mě se zdál ošklivej sen a mám pod poštelí bubáka," zašišlá smutně a rozespale Beth.
Tony se usměje a kousek se odsune od Lokiho. Zvedne Beth a zachumlá ji k nim do postele.
"Ďoblou…"
"Dobrou," usměje se a počká než Beth usne. Potom spí až do rána.

***

Když se Frigga probudí vyjekne. "Pane bože!"
"Co se děje?" zeptá se Odin
"R-růže, Loki… On," tečou jí slzy. Odin jí obejme a taky mu unikne malá slza. Ví, co to znamená.
"Vrátí se," šeptne Frigga a přitiskne se.
Po nějaké době se odtáhne a převlékne se. Kráčí po chodbě dlouhými kroky s růží v ruce. Zastaví se u Thorových dveří a zaklepe. Thor jí pustí dovnitř a ona jej pevně obejme.
"Co se děje?" zeptá se zmateně.
"Loki žije," šeptne.
"Cože?"
Frigga se odtáhne a ukáže mu růži. "Vždy mi je posílal, abych věděla, že je v pořádku. Ráno jsem jí měla u postele. Vrátí se."
Thor neschopen slova, ji znovu pevně obejme.

***

Loki se ráno probudí první, trochu se zavrtí a až poté mu dojde, že se k němu mačká Beth a usměje se. Beth spokojeně zažvatlá ze spaní a schoulí se do klubíčka tak, že Tonyho shodí z postele.
Tony žuchne na zem jak pytel brambor a Loki se zašklebí. Když se zvedá ze země, podívá se na něj a hodí po něm polštář. "Tohle není vtipné!" nadává tiše aby Beth nevzbudil.
"Ani nevíš jak moc je," culí se Loki.
Tony se protáhne.
"Proč spí u nás?"
"Měla ošklivej sen a bubáka pod postelí. Už sem ti několikrát říkal, abys v noci pod její postelí neuklízel."
"Týýý," vstane Loki z postele a vrhne se na něj a znovu ho povalí na zem.
"Auuu!" zaúpí Tony a to už se probudí i Beth.
"Čo děláte?" zeptá se unaveně a zívne.
"Nic zlatíčko," usměje se Loki a vstane. "Máš hlad?"
"Stlašnej," usměje se na něj Beth a seskočí z postele, chytne Lokiho za ruku a táhne ho do kuchyně. Loki se usmívá a jde s ní do kuchyně, kde se postará o snídani pro všechny tři.
Když se najedí, podívá se Loki na Beth. "Zlatíčko, budeme se stěhovat."
"Kam?"
"Na zámek," usměje se.
"Jéééé a bude tam král? A princežna?"
"Ty budeš princezna," usměje se Loki a Tony se také usmívá.
"Jupííí!" pískne Beth a běží si sbalit hračky.
Mezitím co Beth balí, na Lokim jsou znát obavy. Tony se k němu přisune. "Neboj. To bude dobré."
Loki přikývne a obejme Tonyho, ten se k němu přitiskne. "Budu s tebou," šeptne. Loki se usměje.
"Jdeme?" usměje se Beth.
"Jistě, máš všechno, co potřebuješ?"
"Myslím, že jo," přikývne Beth a chytne se Lokiho za ruku.
Tony se Lokiho taky chytne a ten se s nimi přenese.
Objeví se v korunním sále, kde stojí Thor zády k nim a dívá se do zdi.
"Ehm, vaše veličenstvo," zašklebí se Loki.
Thor se prudce otočí. "Bratře! Anthony!" vykřikne a oba je stiskne v pevném objetí.
Beth vyvaleně kouká a po chvíli začne vřískat. "Ťa obluda žere tatínky!!!"
Thor je pustí a podívá se na ní. "Koho jste to sebou přivedli?"
"Velmi inteligentní holčičku," opoví Anthony a Loki se škodolibě zašklebí.
"Jmenuje se Beth."
"Tatínkové mě našli u vody a nechali si mě," usměje se. "A vy šte kdo?"
"Bratr jednoho z tvých tatínků."
"Aha," pípne Beth a podívá se na Tonyho. "Já bych chtěla ještě spinkat."
Tony se usměje. "Tak půjdeme do postýlky."
"Lokiho pokoj je stále volný," řekne Thor. Tony přikývne a zvedne Beth do náruče a jde s ní do pokoje. Malá mu po cestě usne v náručí. Na chodbě narazí na Friggu.
"Anthony," šepte se slzami v očích. "Žijete." Tony přikývne a naznačí ji, aby šla s ním.
Dojdou do Lokiho pokoje a Tony uloží Beth do postele. Když má prázdné ruce Frigga jej ihned obejme. "Jak?"
"Loki Vám to vysvětlí, já se v tom ještě pořád ztrácím."
Frigga přikývne a vydají se společně zpět do trůnního sálu.
"A ta holčička?" zeptá se ho po cestě.
"Našli jsme ji s Lokim u jezera. Někdo ji tam nechal, mohly jí být tak čtyři měsíce. Tak jsme si ji nechali," usměje se. "Je to užasné děvče."
Frigga se usměje i přesto, že má v očích stále slzy. Jakmile dorazí do sálu, vrhne se Lokimu do náručí a rozpláče se. Tentokrát jsou to ale slzy štěstí.
"Matko," šepte Loki a obejme ji. "Tak moc jsi mi chyběla."
"Ty mě taky Loki, tak strašně moc... Proč jsi se neozval dřív?!" Vyjede na něj hned, jak se odtáhne.
Loki jí věnuje provinilí pohled. "Neměl jsem odvahu," šeptne a tu jej Frigga znovu obejme. "Na tom již nezáleží."
Tony se na ně chvíli dívá a poté se koukne na Thora, který ho propichuje pohledem.
Tony se pokusí zatvářit nevině, ale tentokrát to nezabírá. Thor má tolik soudnosti, aby počkal než se Loki přivítá s matkou a poté oběma nabídne něco k pití.
"Myslím, že máte co vysvětlovat," pronese Thor.
Loki přikývne. "Nejdříve mi dovol pogratulovat ti k trůnu… A nyní, co chceš vědět?"
"Co se tenkrát stalo?" zeptá se Frigga.
"Matka to vyjádřila přesně…" přikývne Thor.
"Dobrá tedy," nadechne se Loki. "Mohu ještě nejdříve požádat o židli?"
"Ale jistě," v místnosti se objeví stůl a tři židle, kam si posedají. Loki si sedne vedle Tonyho a vezme ho za ruku. Tony jeho ruku stiskne. Naproti nim si sedne Frigga aThor se usadí na trůn.

Loki se pustí do vysvětlování.
"Když jsem se dozvěděl, že mám v souboji stát proti Tonymu, byl jsem chvíli absolutně bezradný. Nevěděl jsem co dělat. Jen jsem ho nechtěl ztratit. Poté co Tony omdlel, jsem se šel projít s nadějí, že mne něco napadne. Zaslechl jsem, jak se služebné baví o tom, že dole ve vesnici došlo k hospodské rvačce, která se nakonec zvrtla a dva lidé při ní zemřeli. No doopravdy mě něco napadlo. Vydal jsem se do vesnice a těla těch dvou odnesl. Změnil jsem jejich podoby, tak aby vypadali jako já a Tony. Následně druhý den, kdy jsme vstupovali do arény, byla těla nedaleko připravena. Tony ačkoli o ničem nevěděl udělal přesně to, co jsem potřeboval. Já… nečekal jsem, že to vezme takhle. Upřímně jsem moc nevěřil tomu, že mě vážně takhle moc miluje." Podívá se na Tonyho omluvným pohledem. Tony je přikývne, chápe jeho pochybnosti, které tehdy měl. Byl na tom podobně.
"Jen doufám, že teď už mi to věříš," usměje se na něj Tony a Loki přikývne.
"Samozřejmě, že ti věřím," dá mu drobou pusu na čelo.
"Er," přeruší je Thor. "Na tohle budete mít čas později."
Tony po něm vrhne vražedný pohled. Thor mu ho opětuje. Ani jeden z nich nehodlá uhnout a tak Loki raději pokračuje.
"Když jsme potom skončili ve společném obětí, neřekl jsem nic jiného než absolutní pitomost a s Tonym jsem se teleportoval pryč. Místo nás dvou se tam v tu chvíli objevila ona těla. A my žili daleko odsud v opuštěném údolí. Nebylo třeba jej jakkoli zajišťovat kouzly. Věděl jsem, že nás nebudete hledat i kdyby jste neuvěřili naší smrti. Myslím, že to je to podstatné."
Thor se podívá na Lokiho s tím, že mu to stačí.
"Ehm a Odin tu je?" zeptá se Tony.
"Je," odpoví Thor, "ale odpoledne byl nucen ulehnout do spánku bohů."
"Hm," zabručí. A to je konec vážné debaty. Potom jen sedí a povídají si o tom, co kdo celou tu dobu dělal. Když se najednou vyžaduje Tonyho zapojení. Padla otázka, jak reagoval potom co se objevil s Lokim někde úplně jinde. K odpovědi se nikdo nemá. Pouze Loki si s bolestným výrazem promne čelist. Tony se škodolibě zasměje, k němu se poté přidají i ostatní. Po nějaké době k nim přijde Beth v doprovodu služebné.
"Měla jsem hlad," usměje se a podívá se na Friggu. "Krásná paní," usměje se.
Frigga se také usměje a poté se přesunou do jídelny k obědu. Po obědě si Frigga vyprosí, aby mohla strávit čas s Beth. Vezme ji do zahrady, kde si hrají a poté ji ukazuje hrad a Beth je celá natěšená. Potom zaškemrá, že by chtěla být jako princezna a tak jdou zkoušet různé šaty.

"Asi se půjdu trochu vyspat, neměl jsem zrovna klidnou noc," poznamená Tony a zvedne se od stolu.
"Potom za tebou přijdu," řekne mu Loki. Tony přikývne a odejde do pokoje, kde se položí do té úžasné postele a během chvíle usne.

"Předpokládám, že na mne máš prosbu," řekne Thor s drobným úsměvem.
Loki přikývne "Chci tě požádat zda-li by jsi jako král Asgardu mohl Anthonymu darovat dlouhověkost. Nechci ho ztratit."
"Ne Loki, to bych bohužel nemohl."
"Proč?" Podívá se na něj
"Trůn jsem přijal se slovy, že stejně náleží tobě. Pravý král se nyní vrátil. Ty budeš ten, kdo Anthonymu daruje život."
"Thore to..."
Thor zakroutí hlavou "Nestojím o trůn, ty budeš lepší král. Jen počkej, než se otec vzbudí."
"Děkuji bratře. Jen... myslíš..." Je tím vcelku zaskočen. Tedy ani ne tím co mu Thor řekl, ale tím co řekne on jemu. "Myslíš, že bychom se o břímě trůnu mohli podělit?"
Thor se na něj dívá trochu nechápavě.
"Chápej, zvykl jsem si, že jsem měl spoustu času na Tonyho a Beth a nechci o veškerý ten čas přijít, tak bychom mohli vládnout, tak nějak, napůl."
Thor se na Lokiho podívá a společně si vymění šťastné pohledy.

Loki se poté mlčky zvedne a odejde za Tonym. Ten spokojeně chrupká zabalený v dece. Loki se opatrně položí vedle něj a prohlíží si ho. Očima těká po těle, které není zakryto přikrývkou. Nakonec usoudí, že mu ta deka překáží a tak jí z Tonyho stáhne. Loki se přetočí na bok a jednou rukou si podepře hlavu. Druhou opatrně zabloudí na Tonyho břicho a cupitá po něm prsty. Tony se trochu zavrtí, ale spí dál. Loki si pomyslí, že mu překáží i to triko a tak během chvilky z Tonyho zmizí. Černovlasý bůh se musí usmát, když vidí, že to s Tonym ani nehne a spí dál. Začne mu po břiše jemně přejíždět celou dlaní a pomalu se dostává i na hrudník. Chvíli jej takto jemně hladí a poté sjede rukou k jeho kalhotám. Zastaví se a nejdříve se zamyslí, jestli by ho neměl nechat prospat. Běžně by ho asi spát nechal, ale momentálně po něm tak strašně touží. Za poslední dva roky pro sebe sice měli spoustu času, ale věnovali se spíše Beth. A když zrovna usnula a nebyla jim v patách, nějaká ta rychlovka v lese či v koupelně... Tak silně nepostačující. Loki Tonymu rozepne poklopec a klekne si, aby mu mohl kalhoty sundat. Což už Tonyho probudí.
"O co se tu snažíš?"
Loki se usměje. "Stahuju ti kalhoty."
"Moc ti to nejde."
"Nespolupracuješ."
"Spím."
"Už ne."
"Ale jo."
"Nene."
"Víš, šípková Růženka se budí polibkem a ne svlékáním."
Loki zamručí.
"Ne," zašklebí se Tony.
"Seš strašnej," zabrblá Loki a krátce Tonyho políbí. Ten poté nadzvedne boky a nechá si stáhnout kalhoty.
"Docela by mě zajímalo, co jsi chtěl dělat, kdybych se nevzbudil."
"Poradil bych si," zašklebí se Loki a zbaví Tonyho i spodního prádla.
"T-tohle není fér."
Loki se usmívá. "Já vím."
Přitiskne se na Tonyho a utopí ho v záplavě polibků. Tony spokojeně vrní a snaží se z Lokiho dostat aspoň nějaké oblečení. Za normálních okolností by ho Loki nechal, ať si pohraje, ale teď na to prostě není čas. Nechá své oblečení zmizet a Tony zavrní ještě spokojeněji a začne po Lokiho těle putovat rukama. Nakonec ho povalí pod sebe a celé jeho tělo zulíbá. Loki si to užívá a slastně, ale přesto tiše vzdychá. Pak už natolik podlehne vzrušení, že Tonyho zatlačí do matrace a vnikne do něj celou svou délkou. Tony vykřikne, ale přesto se prudce prohne proti němu. Po prvním prudkém vyvrcholení si oba potřebují oddechnout. Potom se Tony přitulí k Lokimu.
 "Prosím," zašeptá mu do ucha a zkousne jeho ušní lalůček. Jejich pokojem se opět rozhlednou slastné vzdychy, výkřiky a steny. Poté se stočí jeden druhému do náruče a usnou.
Firgga něco takového předpokládala a tak si přes noc nechala Beth u sebe.

Loki s Thorem si poté opravdu rozdělili péči o trůn a tak se Frigga mohla stát spokojenou babičkou.
Tonymu byl dán dar dlouhověkosti. Je mu teď pár dní zle a je to připisováno tomu, že si jeho tělo zvyká. I Odin se probudil, ale rozhovoru s Lokim se vyhýbal a Loki se rovněž vyhýbal jemu.

Tony leží v pokoji a tiskne se k němu malá Beth. Loki k nim pochvíli dorazí,.Beth se na něj podívá a zatváří se nešťastně. "Tatínkovi je špatně!"
"Ještě pořád?" zeptá se Loki a podívá se na Tonyho.

Tony jen přikývne.
"Zlatíčko, běž si hrát na zahradu ano?"

Beth přikývne a vyběhne ven. Loki se posadí vedle Tonyho.
"To je to vážně tak zlé?"
"Strašné, měl si mě varovat, že mi bude takhle dlouho blbě."
"Nevěděl jsem, že to bude trvat tak dlouho. Nezdá se mi to…"

"To jsem opravdu rád, že se ti to nezdá," zamručí podrážděný Tony a stočí se do klubíčka. Loki na něj chvíli kouká a poté si lehne k němu a obejme ho.

"Takhle si mě neusmíříš," zabručí Tony.

Loki mu věnuje polibek do vlasů. Tony se ošije a nastaví Lokimu krk. Loki se zasměje se. "Jak jinak," a začne ho líbat na krk.

"Už si mluvil s Odinem?""zeptá se tiše Tony. Loki zavrčí a odtáhne se.

"Zase kazíš jednu z hezkých chvil."

"Promiň no, ale je to důležité."

"Promluvím s ním, až vyřešíme tvojí nevolnost."

"Na žádný testy nejdu!"

"Pak já nepromluvím s Odinem."

Tony zavrčí a zvedá se z postele. Loki mu pomůže a odvede ho na ošetřovnu.

Mezitím co Tonyho vyšetřují, jde Loki za Odinem. Povídají si dlouhou dobu. Chvíli mluví, chvíli křičí, poté naopak odmítají hovořit jeden s druhým. Ale nakonec najdou řešení jak spolu vyžít. Vlastně to vypadá jako docela nadějný, nový začátek.

Když jde Loki pro Tonyho na ošetřovnu, už tam není a tak se vrátí do pokoje. Jakmile za sebou zavře dveře, přistane mu v obličeji Tonyho pěst.

"Auuu!" zaúpí.

"Ty jeden proradnej, prolhanej parchante!"

"C-co?" Loki absolutně nechápe a drží si nos. "Co jsem provedl?"

"Ty se ještě ptáš? Ty jsi to věděl ty zmetku! Ty jeden mizernej plodnej zmetku!!!"

Loki na něj vyvalí oči a pustí si už uzdravený nos. "Co to meleš?"

"Můžeš mi laskavě vysvětlit jak to, že jsem těhotný?!!"

"Ty jsi těhotný?"

"Néééé, ty Vaši pošahanci to říkali!"

"Tony," usměje se Loki.

"To nezkoušej a koukej mi to pěkně rychle vysvětlit!!!" Tony zuří a hodí po Lokim polštář. Ten ho chytí a zasměje se.

"Tohle není vtipný!!" supí Tony.

Loki se stále směje. Jde k němu a pevně ho obejme. "Miluji tě."

Tony zakňučí a přitiskne se k němu. "Jak je to možný?"

"Nevím," usměje se Loki a tiskne ho k sobě. "Ale je to užasný!"

"Chci tu Jarvise!"

"Po tom všem zase myslíš na toho robota?!"

"Dlužím mu to, je moje celoživotní dílo, sakra!"

"Dobře, dobře nerozčiluj se," pípne Loki a více se přitiskne.

Tony se zaculí. "To nám to pěkně začíná."

4 komentáře:

  1. katka tak jsem to zhltla skvělé ale musím přiznat že když byli jako mrtví tak mi ukáplo pár slz

    OdpovědětVymazat
  2. Abych řekla pravdu, na pár Loki/Tony moc nejsem, tedy abych nelhala vůbec, ale napsané je to dobře :) A taky pěkně dlouhé :D

    OdpovědětVymazat
  3. Už os začátku se můžu jen rozplývat.... :33 Ale když zemřeli, musím se přiznat, že několik slz jsem uronila :') A teď, tahle poslední kapitola.... no prostě wau! :33 :)) Je to úžasně napsané, máš obrovský talent, popsání pocitů a emocí.... no holka, opravdu ti tleskám, protože tohle byla nádhera :3 :* :))

    OdpovědětVymazat
  4. bolo to také sladké och, miestami sa správali ako malé deti ale to nevadilo bolo to roztomilé a zábavné
    no niektoré časti boli na zaplakanie ale to pekne doplnilo celý tento príbeh :)
    a tá predposledná časť no myslela som si, že si ich naozaj nechala zomrieť uf ale dopadlo to nakoniec nadmieru dobre :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)