čtvrtek 14. února 2019

12 pravidel rodinného soužití



 Máme tu čtvrtek! A po minulé injekci lehké melancholie přináším osvěžení v podobě humoru. Opravdu doufám, že se zasmějete.
PS: Tato povídka je vzhledem k dnešnímu datu věnovaná všem, kteří jsou štastně nezadaní a můžou se na nějáký Valentýn z vysoka víte co. :D




Steve si unaveně protřel kořen nosu a sedl si k prázdnému papíru. Ne, takto to opravdu nešlo. Žil s tou bandou už skoro dva měsíce, a už zkrátka nemohl. Všichni si dělali co chtěli. V celém sídle vládla anarchie, podporována jedním z největších anarchistů- Anthonym Starkem, který mu znepříjemňoval snad všechno, co mohl.
Rozhodl se tedy, že sepíše pravidla chování pro všechny a hlavně Tonyho.
Vzal do ruky tužku a na papír a začal psát.

Pravidlo první, žádné nahé budíčky.
Steve lehce zrudl, když si vzpomněl, jak se ochotně tulil k Tonymu, který, jak bylo jeho zvykem, chodil Steva budit zásadně nahý. Steve se pokaždé hrozně rozčílil, když k němu Tony vrazil zcela nahý, a začal mu zpívat „vstávej semínko holalá“. Ale jednoho dne nezpíval, zkrátka si k němu lehl a začal ho hladit po tváři, a při tom se připitoměle křenil, když se k němu Steve jako hlupák přitulil - jak trapné. Toto pravidlo, zahrnuje i pohyb po Starktower. Každý člen mužského pohlaví, bude mít alespoň kalhoty. Pro změnu, si vzpomněl na syna Odinova, jak bez okolků sedí nahý na gauči a pije pivo. Jiný kraj jiný mrav, ale každý den to opravdu vídat nemusel.

Pravidlo druhé, zbraně patří do tělocvičny.
Tímto pravidlem narážel na Natashu a Clinta, kteří měli očividně jinou představu o kamarádském škádlení než kdokoli v tomto domě. Při posledním takovém škádlení, jeden z pulzních granátů vysklil dvě patra té obří zrůdnosti, ve které teď žil. Naštěstí to všichni přežili.

Pravidlo třetí, žádné nezvané návštěvy.
Opět Tony a jeho nemilý zvyk vodit si ženy do domu. Toto mělo být tajné doupě Avengers, ne hodinový hotel. Tonymu to už jednou důrazně vysvětlil a on souhlasil, že si už žádné ženy vodit nebude. Nicméně si začal vodit muže a v tu chvíli Steve pochopil, že tohle znamená válku.

Pravidlo čtvrté, biologické vzorky mají své místo.
Až podezřele často se stávalo, že Bruce nebo Tony, ve své věčné roztržitosti nechávali svoje experimenty povalovat všude možně. Samo o sobě to nezní až tak špatně. Problém nastal, když jste si šli ráno udělat snídani a z ledničky na vás vykouknul kravský mozek. To jeden opravdu ztratí chuť k jídlu.

Pravidlo páté, kladivo patří ke stěně.
Jeden z Thorových nešvarů. Byl to sice bůh hromu a ano, jistě své kladivo potřeboval. Jenomže ho vždycky položil někam tak nešikovně, že o něj pravidelně někdo klopýtl nebo si o něj urazil palec. Tony na to už dokonce začal přijímat sázky a Steve na Tonyho jméně vydělal už pěkných pár dolarů. Ale bezpečí je důležitější.

Pravidlo šesté, do akce vždy ve vhodném oblečení.
Toto bylo jedno z mála pravidel, které se žádným způsobem Tonyho nedotýkalo. On měl vždy v akci svoje brnění. Pravda, bez něj by toho asi moc nenadělal, ale Steve to oceňoval. To Bruce občas zapomněl, že se při zeleném kódu Hulk tak moc zvětší. No a už několikrát se stalo, že mu jeho nevhodné kalhoty úplně praskly. A ten pohled by Steve nepřál snad ani nepříteli.

Pravidlo sedmé, Natasha není uklízečka.
Po měsíci společného bytí se stalo jakýmsi nepsaným pravidlem, že vzhledem k tomu, že Natasha je jediná žena ve věži, musí uklízet. Steve jí jako galantní muž a voják pomáhal, co to šlo. A ano pračka, sušička, čistírna a ostatní věci dost pomáhaly. I podivní malí robůtci, kteří vytírali, luxovali a utírali prach. I přes to Natasha byla ze všudypřítomného nepořádků značně rozladěná. A Stevovi jí bylo líto.

Pravidlo osmé, Clint nesmí do kuchyně
Clint byl vynikající střelec a člen týmu. Nicméně si myslel, že je i úžasný kuchař a cukrář. Jenže nebyl. Po jeho nájezdech byly hrnce vždy připálené, jídlo nepoživatelné a párkrát se spustily i požární hlásiče. A sprcha ledové vody v půl páté ráno opravdu není moc příjemná. Obzvlášť, když zrovna spíte.

Pravidlo deváté, zákaz vulgarismů
Ne, že by byl až takový pedant, ale byl zvyklý na jistou úroveň a Tonyho ty vole mu už opravdu pilo krev.

Pravidlo desáté žádné ťuk ťuk vtípky na Jarvise
Všichni brali Jarvise jako samozřejmost. Ale on nebyl samozřejmost. Byl skoro jako plnohodnotný člen týmu. A i přes to, že umělá inteligence neměla city, Steve k němu pociťoval určitý druh empatie. Takže rozhodně neschvaloval vtípky typu ťuk ťuk. Jarvis je nechápal a Steve se nedivil. Ale přišlo mu až příliš kruté jak se ostatní bavili na jeho účet.

Pravidlo jedenácté Thor má zákaz přenosu po desáté večer. Neplatí v případech nouze.
Ano, bylo úžasné, jak se Thor dokázal v případě potřeby přenést. Ale když vás o půlnoci vzbudila rána stejně hlasitá, jako výbuch granátu, řekněme, že vás to minimálně decentně vyvedlo z rovnováhy. A Thor to dělal opravdu často. Snad, když to bude mít napsané, pochopí to snáz.

Steve si oddychl a podíval se na svou práci. Vypadalo to celkem slušně. Pyšný sám na sebe celý papír vzal a připevnil jej na ledničku.  Tu noc usínal s pocitem dobře odvedené práce a vysokým očekáváním.

Druhý den, když se probudil a šel do kuchyně, nikdo nikde nebyl. Řekl si, že pravděpodobně ostatní ještě spí, což opravdu nebylo nic neobvyklého. Nicméně si skoro hned po příchodu všiml, že do jeho seznamu někdo něco připsal. Steve to vnímal pozitivně. Očividně někdo pochopil jeho záměr a vymyslel další pravidlo. Přišel blíž, aby si jej mohl přečíst.

Pravidlo dvanácté ruší všechna výše zmíněná pravidla – Anthony Edward Strak
„Starku“ zavrčel „já tě jednou zabiju.“


4 komentáře:

  1. Moje oblíbené pravidlo je to dvanácté. A nejneoblíbenější první. xD
    Pobavilo. :D

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D :D Necpat papír na ledničku, tetovat na čelo všech hříšníků! Chudák Steve. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na čele je málo místa, záda jsou k tomu lepší. :P :D

      Vymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)