čtvrtek 7. března 2019

Burn the World 1/2

Tato povídka je překladem povídky Burn the world od Liliace. Autorku se mi bohužel nepodařilo kontaktovat, pokud by tedy někdo věděl o emailu či Fb budu moc ráda, pokud se se mnou podělíte. 
Link na originál je zde: https://archiveofourown.org/works/6126919
Jinak tato jednorázovka je FrostIron a bude rozdělená na dvě části.
VAROVÁNÍ 15+
Linn






Takže vážně, Tony nemohl říct, jak to všechno začalo. Pravděpodobně to bylo načasování. Kdyby se s Pepper ten den nerozešli, kdyby Stevův štít nesrazil Lokiho z budovy zrovna, když letěl kolem, kdyby CIintův šíp nerozhodil Tonyho soustředěnost vteřinu před tím, než Loki použil teleportační kouzlo…

Jo, Tony to všechno dával za vinu načasování- nemohl ale přesně říct, jestli to bylo dobré nebo špatné načasování, protože si nebyl zcela jistý, jaký z toho má vlastně pocit. Ostatní by jistě řekli, že to bylo špatné načasování to Tonymu bylo jasné, ale on si nebyl jistý.

„Ty drzý člověče!“ Vrčel Loki, když přistáli v Paříži, jak Tonymu později došlo.

„Jak se opovažuješ se ke mně přidat!“

„Ugh,“ Tony zasténal, byl stále otřesený z přenosu. „Kde to sakra jsme?“

Možná že to bylo tím, že se ani jeden druhého nepokusil zabít v okamžiku, kdy dostali svůj temperament pod kontrolu, ale pokračovali ve zdvořilostech pro daný okamžik. No, v tomto případě „zdvořilosti“ znamenalo použití verbálních útoků na místo těch fyzických.

Když nad tím tak přemýšlel, byla to stejně tak Lokiho chyba jako toho špatného načasování. Kdyby je Loki neteleportoval, kdyby Loki nezačal hádku, kdyby nebyl Loki tak blízko jeho obličeje, kdyby Loki nevypadal tak zatraceně dobře v tom svém oblečku…

Ano, byla to jistě Lokiho chyba. A ačkoli to zbytek týmu jistě neuklidní, stejně celý problém spočíval v tom, že to oni nenáviděli Lokiho.

Ale v té chvíli, Tony byl naštvaný a zraněný a nabitý adrenalinem a nechat Lokiho, aby ho políbil- pravděpodobně aby ho umlčel- se v tu chvíli zdálo jako dobrý nápad. Drželo to jeho mysl od ostatních věcí a nakonec Tonymu nebyl sex pro uklidnění cizí.

Ne, že by tam toho pohodlí bylo příliš. Bylo to rychlé, naplněné jistým druhem vášně a postrádalo to jakýkoliv druh pozornosti nebo péče. Přes to, Tony se ujistil, že Lokimu neubližuje. Možná to mohli být nepřátelé, ale Tonymu nebylo úplně po chuti ubližovat svým- i když jednorázovým – milencům.

Ale ano, celá tahle věc se stala jenom díky Lokimu a špatnému načasování. Tony v tom byl úplně nevině.

Podruhé… No to už možná byla Tonyho chyba. Ale jenom opravdu maličko.

„Vážně si cením, že si mi nebránil v odchodu“ řekl Tony, když se pokusil mimozemšťanovi ustřelit hlavu.

Loki se Tonymu vysmál, když rychle uhnul a skočil blíž k Tonymu. Buď pro to, aby jejich konverzace pokračovala, a nebo pro to, že chtěl získat výhodu vzhledem k tomu, že byl lepší na souboje zblízka.

„Nejsem tak krutý, abych někoho zabil hned po sexu,“ řekl Loki.

„Takže to bylo dobré, co?“ Tony se ušklíbl, myslíc si, že výraz jeho tváře Loki nemůže zachytit kvůli jeho masce.

„To jsem neřekl,“ protočil Loki očima před tím, než musel uskočit kvůli jedné z Natashiných střel.

„Všechno je to v kontextu, zlato“ řekl Tony, šťastný, že si už vypnul svůj komunikátor, jinak by to klidně mohl být on, na koho by Nataša střílela. Koneckonců nikdo nemůže říct, že by se nechovala ochranářsky, kdykoliv jde o Clinta. A spaní s mimozemšťanem polobohem, který ovládal Clitovu mysl a donutil ho zabít jiné lidi, možná bylo trochu přes hranici.

„Tvoje představení mohlo být lepší,“ řekl Loki.

Očividně to byl jenom jeden z mnoha popichů, které si ti dva vyměňovali. Tony přimhouřil oči. Určitě to Loki nemyslel jako výzvu, ale on se rozhodl to i přes to tak vzít.

„Lokesi ošukám tě tak tvrdě, že na konci nebudeš moct mluvit.“

Asi to bylo tohle, co vedlo Lokiho k tomu, aby znovu skončil blíž k Tonymu a přenesl je do jeho nového bytu- polohu toho předchozího Tony zjistil snadno. Takže jo, určitě Tonyho chyba v té chvíli.

Ale když on se stále ještě vzpamatovával z rozchodu s Pepper a poprvé, když měl sex s Lokim, bylo to celkem fajn. A navíc do té doby s nikým nespal, žádný z jeho přátel by s ním nechtěl mít sex z lítosti a Tony by se necítil pohodlně být tak zranitelný vedle nějakého cizince.

Ano, bylo lepší být zranitelný vedle nepřítele. Ne, to bylo naprosto nelogické.

Tony věděl, že ho chce Loki zabít, takže se Tony nemusel strachovat ohledně nějakého utajeného motivu. Tony také věděl, že ho Loki nechal naposledy odejít bez žádných pokusů o zastavení a pro to nebyl vážně žádný důvod, pokud by chtěl využít sex jako past.

Takže spolu spali znovu. Loki se objevil v Tonyho věži- spouštějíc všechny alarmy, protože se doslova vynořil z čista jasna – a měli spolu sex. A pak s ním Tony flirtoval během dalšího boje a Loki je přenesl do prázdné uličky, kde měli zase sex.

A takhle to pokračovalo a pokračovalo, až si Tony uvědomil, že jsou regulérní sex-parťáci.

Bylo to divné. Tony už měl kámoše s výhodami před tím, jistě. Ale nikdy ne nepřátele s výhodami. A on si nebyl tak docela jistý, jak se ohledně toho má cítit. Očividně neměl žádné pocity, které by byly natolik negativní, aby chtěl přestat, nicméně si nebyl jistý ani tím, že se mu celá ta záležitost líbí.

Možná to bylo v pohodě. Něco, díky čemu se mohli trochu odreagovat a přes to něco, co neovlivnilo jejich vztah. Stále spolu střídavě bojovali a snažili se jeden druhého zabít či unést a zbytek Avengers neměl ani ponětí.

Tony občas přemýšlel, proč jim to Loki neřekl? Mohl to být skvělý manévr jak rozložit tým. Přišel na to, že si Loki nejspíš myslel, že by mu stejně nevěřili. Nebylo to určitě kvůli tomu, že to Loki nechtěl ukončit jejich věc, koneckonců nebyly tu žádné city ani na jedné straně.

Až na to, že pak se Loki zranil. Natasha ho střelila jednou ze speciálních střel ála Tony Stark- která proletěla přímo Lokiho ramenem. Nebezpečně blízko jeho srdci. Loki byl poté dost chytrý na to, aby ustoupil a boj skončil o dost dříve než obvykle.

Asi měl cítit štěstí nebo alespoň satisfakci ale všechno co dokázal, bylo mračit se a mít „tohle není správné“ pocit. Což bylo podivující vzhledem k tomu, že důvodem jejich bojů bylo právě to, aby jeden druhého zranili. Ale i přes to, zanechalo to podivnou pachuť.

Poté když znovu viděl Lokiho- znovu v plném zdraví – a Tony si nedobrovolně oddechl, začalo mu to docházet.

Možná tu byly nějaké postranní pocity.

5 komentářů:

  1. Upřímně doufám, že druhá část bude brzy. :D
    K povídce samotné – Tony, samozřejmě, že tam jsou i nějaké postranní pocity! A opovaž si myslet, že je to jenom o sexu. Protože tak to není a mezi tebou a Lokim je to vždycky něco víc. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhá část bude příští týden ve čtvrtek. Vzhledem k tomu, že to je můj první překlad s tím trochu bojují ;) Nicméně mě to dost baví tak snad to nebude můj poslední překladatelský počin.

      Vymazat
    2. Nah... týden bych snad mohla dát... xD
      Jestli je to první překlad, tak je to více než dobré. :D

      Vymazat
    3. Tak to děkuji za kompliment, snažím se :)

      Vymazat
    4. Jde to vidět. Líbí se mi to. :D

      Vymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)