středa 5. srpna 2015

Pozdní efekt

Pěkný podvečer,

přinášíme Vám jednu novou povídku, pokud budete chtít pokračování, stačí si napsat.

Povídka byla vytvořena s Lin, začínající bloggerkou. (http://shlashblog.blogspot.cz/)


Přejeme krásné počtení a těšíme se na reakce.

Ann a Lin :-*





Stál v cele, díval se skrze sklo a nudil se. Pozoroval prázdné tváře v ostatních celách. Hnusily se mu. Nechápal proč on, tak vznešený, následník trůnu, musí sdílet místo právě s nimi.
Na Zemi probíhaly nápravné práce. Jen jednomu člověku bylo stále podivně z posledních událostí. Nebylo to tím, že propadl červí dírou, nebo tím, že si téměř na nic nevzpomínal. Bylo to něco jiného. Byla to prázdnota. Něco ho táhlo pryč, nevěděl kam a proč. Jediné, čím si byl jistý, bylo to, že něco v něm, bylo špatně.


Když nuda proklouzla i do posledního Lokiho vlasu, vzpomněl si na toho smrtelníka. Občas si lámal hlavu nad tím, proč žezlo nefungovalo, tak jak mělo. Thanos mu přece řekl, že žezlo ovlivní každého. Lokiho rty se zúžily do tenké linky. Vztek prostupoval celým jeho tělem. Naštvaně kopl do skla, to jej ale odmrštilo dozadu, čímž Lokiho hněv ještě vzrostl. Kdyby neměl spoutanou magii, jeho cela by již dávno podlehla plamenům.


Přešel k baru a napil se whiskey, ale ani ta mu už nechutnala. Věděl, že někam musí, za někým. Jarvis se s ním snažil komunikovat, Tony ale vůbec nereagoval. Položil skleničku na bar, vzal si bundu a vydal se poznat nepoznané…


Procházel městem, které se mu zdálo cizí. Nakonec přestal vnímat okolí a cestu. Zastavil se až ve chvíli, kdy stál před skladem nesoucí nápis  S.H.I.E.L.D. jakýsi impuls mu zavelel vejít dovnitř. Rozhlédl se a jeho zrak se pozastavil nad žezlem. Šel blíž, protože ho žezlo k sobě přímo magicky táhlo. Uchopil jej do rukou a celý svět se s ním zatočil. Když se probral, pocítil obrovský chlad a znovu upadl do bezvědomí.


Loki se rozhlédl po cele, která se podrobila jeho vzteku. Sedl si na zem, protože vzteku se podrobilo i křeslo. Nebylo mu líp, jak by se dalo čekat, po rozmlácení veškerého nábytku. Rukou si prohrábl vlasy a odfrknul si. Z ničeho nic se v něm probudil neznámý pocit chladu a temnoty, stejný pocit, jako když ovládal ty smrtelné červy na Midgardu. Ušklíbl se, když si vzpomněl na Midgard a jeho obyvatele. Byl by přeci skvělý král. Lepší než jaký Odin kdy byl. Chtěl se znovu rozčílit, když si vzpomněl na Odina, ale pocit temnoty v něm sílil. Zavřel oči, soustředil se, chtěl zjistit, odkud onen pocit pochází, když v tom se v jeho cele otevřel portál a před ním se objevil Stark.


Pár vteřin se udržel na nohou a pak padl k zemi, nad čímž Loki pobaveně pozvedl obočí. Vedle Anthonyho těla ale spatřil něco, co jej zaujalo více než smrtelník. Uviděl žezlo. To žezlo, které ho odtud může dostat. Ale proč si předtím neužít trochu legrace? Vzal žezlo a ukryl je do třísek po nábytku. Následně vzal jediný zachovalý polštář a dal jej Tonymu pod hlavu. Ano mohl čekat, až se Stark probudí, ale to nechtěl. Nudil se a tohle by byla dlouhá doba. Vzal mísu s vodou a chrstnul ji ležícímu smrtelníkovi do tváře.



Probudil se zalapáním po dechu a prskáním na celé kolo. Kde byl? Rozhlížel se po místnosti, kterou neznal, když jeho pohled spočinul na jediné osobě v místnosti.    Loki, problesklo mu hlavou. Měl utíkat, měl řvát, jediná jeho reakce však byla, že si klekl před boha a sklonil hlavu „Můj pane.“
Loki se ďábelsky usmál. Ano, tohle bude zábava.

3 komentáře:

  1. Naprosto geniální. Prosím, prosím, pokračování. :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. ho ho ho tak to dúfam, že bude mať rýchlo pokračovanie lebo to znie veľmi zaujímavo a neviem sa dočkať :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkujeme, pokračování bude jen trochu později :) Tím, že to píšeme dvě musíme najít čas, kdy máme obě volno :)

    Máme radost, že se Vám povídka líbí.

    OdpovědětVymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)