sobota 8. srpna 2015

Kapitola 18 - Anthony Stark

Pěkný den,

další kapitola Bylo nebo nebylo je tu pro Vás.

Mimochodem, taky Vás tak ničí to vedro?

Ann :)




Od té doby byl Tony divný. Divný v očích svých i očích ostatních, kromě Furyho, který byl s jeho stavem naprosto spokojený. Na poradách seděl mlčky a díval se do zdi. Nevěděli, jestli poslouchá nebo ne, ale byl tiše. Žádné vtipy, žádné ponižování jen mlčel a stejně mlčky z porad odcházel. Když měl jít do akce, byl vždy na smluveném místě v čas. A i když z něj byl cítit alkohol, zdálo se, že v práci nepije.


A co dělal teď nejčastěji? Nechával se posílat na sólo mise. V podstatě se pomalu vzdaloval od týmu. Akce, na které ho posílali, se táhly i několik týdnů a Tonymu vyhovovalo, že je od všech pryč. Z poslední akce se vrátil div ne bez končetin a až po dvou měsících. Stejnou dobu potom strávil na ošetřovně a pustili ho jenom proto, že si to vydupal.


Fury za ním přišel s tím, ať si vezme dovolenou, ale to Tony odmítl. Když to s ním šlo takhle dál, Furry se už na nic neptal a dovolenou mu dal rozkazem. Pak se Tony vrátil do svého domu, kde byl několik dnů naložený v lihu. Vyrušilo ho až Jarvisovo hlášení.
„Pane, Fury svolává poradu, na které nesmí nikdo chybět. Za tři hodiny.“
„Nastav režim střízlivění.“ Řekne Tony silně šlapajíc si na jazyk.
„Ale pane, takhle se zničíte.“
„Dělej.“
Ozvalo se jen zašumění a započalo Tonyho střízlivění.


Během dvou hodin Tony prošel peklem. Upadl do deliria a prodělal slabí epileptický záchvat. Následně se mu zvýšil krevní tlak, roztřásly končetiny, silně se potil, byl slabý, malátný, podrážděný a zvracel. Tony prošel léčbou alkoholismu ne v průběhu několika dnů, ale pouze hodin. A dělal to často. Byl to stav, kdy na nic jiného nemyslel. Potom se vydal na poradu.


Přišel první, posadil se na své místo a čekal. Poté dorazili ostatní, nejdříve Bruce se Stevem a po nich Clint s Natašou. Ani Fury nepřišel sám, doprovázela ho podivně oblečená, ale přesto krásná, mladá žena. Měla krásné a lesklé černé vlasy, malý nosík a na tváři ji pohrával drobný, leč ustaraný úsměv.
„Vážení,“ začal Furry. „Dovolte mi, abych Vám představil lady Sif, je tu jménem Asgárdu.“
Sif se na všechny usmála a promluvila. Její hlas vůbec nešel k její tváři, byl hlubší, melodický a rázný.


„Jsem tu jménem našich králů, krále Thora a Lokiho. Naší zemi hrozí útok, jedná se o velmi silné nepřátele, na které sami nestačíme. Naším zvědům se podařilo zjistit, že Asgárdem to neskončí, chtějí si podmanit celé galaxie, a proto žádáme o pomoc i Vás.“ Dokončila Sif svou řeč a její pohled se ustálil na Tonym, který ji vcelku bravurně ignoroval.


Slova se znovu ujal Fury.
„Slíbil jsem, že se nad touto otázkou zamyslíme a proto jsem nechal svolat tuto radu. Pokud půjde někdo na Asgárd, budete to vy. Můj názor je takový, že bychom měli Asgárdským pomoci, už pro zachování dobrých vztahů. Závěrečné slovo však budete mít výjimečně vy.“
Všichni se na tebe podívali a zaplavili Sif otázkami, které bez problému zodpovídala. 


„No pokud nebude problém s přesunem… jako když zezelenám nebo tak.“
„Král Thor s touto možností počítá a je připraven.
„Nevidím v tom problém.“ Řekla chladně Nataša.
Clint jen kývl na souhlas a Steve pronesl něco jako, že Amerika si žádá naši pomoc byť úplně někde jinde. Tony se nevyjádřil. Když se na něj Fury tázavě podíval, jen pokrčil rameny.

„Dobrá tedy, sbalte si, dnes večer odcházíte.“

2 komentáře:

  1. chudák Tony nepáči sa mi keď je z neho táká troska ale chápem prečo, je to veľmi zaujímavé a som zvedavá čo to s Tonym spraví keď tam bude a stretne sa s Lokim

    OdpovědětVymazat
  2. súhlasím :) páči sa mi keď je Tony, taký provokatívny a doterný :P nemôžem sa dočkať pokračovania :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)