čtvrtek 6. srpna 2015

Lokiho volba

Pěkný podvečer,

další kapitola Bylo nebo nebylo je na světě a čeká jen na své čtenáře.

Přijme Loki Thora? A jak je to s Tonym?


Ann



„Thore…“
„Ne prosím, nezavrhuj mě hned.“
„Jak můžeš vědět, co chci říct?“
„Já…“
„Teď poslouchej ty mě.“
Thor zmlknul.


„Cením si toho, že jsi mi to řekl a protože jsi to ty, nebudu chodit kolem horké kaše. Já jsem ochoten tu s tebou zůstat alespoň do doby než se Asgárd vzpamatuje. Ale nechci ti ublížit příslibem citů, které k tobě pravděpodobně nechovám. Ne tak silně jako ty ke mně. Budu k tobě poprvé upřímný ale neočekávej, že tohle někdy zopakuji. Není pravdou, že bych tě nenáviděl. To ne, chovám k tobě poměrně kladný přístup a nemohu popřít, že by se mi po tobě nestýskalo, ale nevím, jestli je to láska. Nevím, co je láska.“


Tím Loki ukončil svůj monolog a byl rozhodnutý odejít.  Thor ale zmařil jeho plán a stáhl si jej do náruče. 
„Já tě to naučím, ukážu ti, co znamená někoho milovat.“
Loki se chvíli cukal, nelíbilo se mu, že se ho někdo dotýká. Nelíbilo se mu, už z principu, že je to Thor. Ale v podstatě mu teď slíbil, že to zkusí a tak se pokusil uvolnit svoje tělo, které bylo doposud v křeči, a Thora objal rovněž, i když trochu nemotorně.
Postupem času se Loki naučil Thora alespoň respektovat. Přijímal od něj dary a sám mu čas od času něco daroval. Po pár měsících svolil k tomu, aby u něj Thor přespával, a nyní se on sám stěhuje do jeho ložnice.


Je pravda, že Thor byl doopravdy hodný a pozorný a na Lokiho nespěchal. Snášel i jeho změny nálad a občasné urážky. Ty ale už nebyly tak časté jako dřív. Nedávno mu dokonce dovolil, aby jej v objetí políbil a polibek opětoval. A co se vlády týká, v korunním sále přibyl jeden trůn. Skoro stejně tak epický jako trůn Všeotce. A i na ten se Loki dostal, když Thor odcházel na Zemi, což bylo ze začátku časté. Chodil kontrolovat Tonyho.


Potom, co se Tony probral, byl značně zmatený a všechno ho bolelo. Když se rozpomněl, co všechno se událo, okamžitě si chtěl stoupnout a projít se. Bruce protestoval, ale Tonyho to nezajímalo, takže ho jen podepřeli a pomáhali mu s procházkou po základně. Tony se vzpamatovával rychle, a když přišel Thor, už se společně s ním zúčastnil jedné z porad. Tam padla první a poslední otázka týkající se Lokiho. Zeptala se Nataša nahlas na to, na co se Tony tiše ptal celé dny. „Žije Loki?“


Thor přikývnul, a oznámil jim, že mu nyní pomáhá zvelebovat Asgárd a že přijal místo po jeho boku. 
V Tonym se něco zlomilo.

3 komentáře:

  1. Panejo! Neuvěřitelné, jak mi taková krátká kapitolka zlepší náladu. Úžasně napsané, tak rychle s další částí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemůžu se dočkat pokračování.

    OdpovědětVymazat
  3. Nič proti Thorovi ale Loki a Tony u mňa budú vždy miláčikovia :) tak som zvedavá ako to bude pokračovať :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)