čtvrtek 3. prosince 2015

Kapitola 20. - Konec milostného trojúhelníku

Je mi smutno, moc smutno. 

Druhý život, který byl této povídce vdechnut, končí.

Nakonec jsem to psala ráda a je mi jasné, že mě většina z Vás bude chtít zničit, ale snad mi ten konec odpustíte.

Vaše Ann




Boje trvaly dlouhé týdny a měsíce. Asgard nakonec zvítězil, avšak ne bez obětí. Bojovníci ze Země měli velký problém zvyknout si na útoky magií a ještě hůře se jim bránili. A pak se objevili první mrtví mágové. Někomu to přišlo nedůstojné, ale válka je válka. Tony v rychlosti prozkoumal těla a z jejich zbytků dokázal, za drobné Lokiho pomoci, sestrojit zařízení, které Avengers před magií ochránilo.


Zbývalo už jen porazit poslední mateřskou loď. V přední linii zůstali pouze Thor s Lokim a Bruce s Tonym. Ostatní byly již na hradě, bohužel na ošetřovně. Thor a jeho spojenci byli zahnáni do hor. V tuhle chvíli již zelený Bruce, nevydržel ten tlak a vyškrábal se na mateřskou loď. Schytal spoustu ran, ale mateřská loď šla k zemi. Její pád způsobil zborcení části hory a Loki, Thor a Tony byli zasypáni.


Bruce našli Asgárdští vojáci a odebrali se zpět na hrad, oznámit, že bitva skončila a že jejich králové a jeden midgarďan nejsou k nalezení živí ani mrtví.


První se zpod kamenů vyhrabal Thor. Byl trochu pomlácený, ale jinak v pořádku. Rozhlížel se kolem a jediný důvod proč nebyl mrtvý je ten, že než byli pohřbeni pod horou, spadli do  jeskyně. Thor se snažil najít Lokiho, ale všude bylo jen kamení. Pod jednou hromadou zahlédl lem zelené látky. Okamžitě a pln strachu o Lokiho život začal kameny odhazovat. Po chvíli slyšel výkřiky, jakoby Loki nadával. A taky nadával.


Pod kameny objevil Thor Tonyho v obleku, který svým brněním utvořil nad Lokiho tělem pomyslný most a nechal se zasypat. Takže Loki byť byl zasypaný, díky Tonymu ležel v dutině, kde byl vzduch a tak přežil.


„Loki,“ řekl Thor odendávajíc Tonyho.
„Jsem v pohodě, nic mi není. Ale on.“ Loki ukázal na Tonyho.
Thorovi došlo, co se stalo a společně s Lokim Tonyho zbavili obleku. Tony ale nejevil známky života. Loki potlačil slzy a začal Tonyho oživovat. Bohužel už bylo pozdě, ani kouzla nepomohla. Tony byl mrtev.
Loki v sobě spolkl veškeré emoce, které se k němu navalily, a podíval se na Thora.
„Musíme ven,“ řekl chladně a pomocí magie si razil cestu.
„Loki.“
„Teď ne Thore, pomoc mi.“


Po několika hodinách se dostali ven, kde je našli jednotky vojáků a doprovodili je na hrad. Thor nesl tělo Tonyho Starka v náručí. Diagnóza zněla… Zlámaná páteř, žebra a propíchnuté plíce.
Rány na těle se rychle hojily, ale Avengers neměli radost z vítězství. Když na Asgardu pohřbili mrtvé, Loki trval na tom, že zde pohřbí i Tonyho. Nelíbilo se jim to, ale Thor to se Zemí nakonec vyjednal.


Uspořádali mu královský pohřeb a nechali pro něj postavit hrobku. Loki si Thora nevzal, ten se oženil se Sif a jsou šťastní, dokonce mají dvě malé děti. Thor sám si uvědomil, že v Lokim má pouze přítele, ne bratra, ne lásku, ale dobrého přítele.


Loki zůstal na hradě a zastupoval Thora, byl i dobrým strýcem pro jeho děti. Ale vždy po setmění odcházel k hrobce Anthonyho Starka a povídal si s ním. Z počátku ho prosil o odpuštění, že byl takový blázen, poté mu nadával, že ho tu nechal a nyní mu chodí vyprávět, co každý den prožil. 
A také nechal na jeho hrob vytesat nápis:


DAROVAL VÍRU NEVĚŘÍCÍM, NAUČIL BEZCITNÉ MILOVAT


1 komentář:

  1. pre Tonyho trochu drasticky sposob smrti, ale pacila sa mi :) to zakoncenie tiez nema chybu, ale pripada mi to ako by mal Tony vstat z mrtvych :) je to naozaj pekne ukoncenie :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)