úterý 2. září 2014

Kapitola 11. - Bestla, Baldr a potvora Loki

Ahojte,
konečně jsem vytvořila něco co by se dalo publikovat jako kapitola. Možná Vás potěší, že už mám rozepsanou 12. kapitolu, kde bude Loki pravděpodobně ještě větší potvora.

Kromě toho jsem rozepsala další kousek No Name a ještě chci napsat jednorázovku, nějakou opravdu krátkou a tak jsem si řekla, že by to mohlo být na přání. Tak jestli máte přání tak piště do komentu, jakou byste chtěli. Já si to pak uložím, jednu vyberu a napíšu. A aby se neřeklo, že jsem zlá, tak zkusím vyhovět všem, ale pšššt :)

No a teď Vám přeji hezké počtení, všechny Vás miluju :-*






„Baldre? Čeho si žádáš?“
„Já?“
„Ano ty, volal jsi mě ne?“
„Nejsem si toho vědom, ale nemohu říci, že bych tě zde neviděl rád.“
„Čeho si ode mne tedy žádáš?“
„Ještě přesně nevím, ale mohl bych využít našich zamotaných rodinných vztahů.“
„Hm?“
„Jde o Lokiho.“
Bestla se rozesměje, „čekala jsem, kdy se budeš chtít mstít.“
„Jen se chci vrátit na Asgárd, Loki už je mrtev.“
„Na to si přišel jak?“
„Ležel tu mrtvý a poté zmizel.“
„Nebuď si nikdy jistý, Loki je kluzký had.“
„Nemohl přežít, ani neměl magii.“
„Nebo ji nepoužil, aby se zachránil?“
„To si nemyslím.“
„Mysle neznamená vědět, jak vysvětlíš, že zmizel?“
„Vyměnil se s tím kamenem, nemohl přežít.“
„Hm, myslím, že ti pomohu, můj syn má s tím háďátkem také problémy. Ale budu mít hlavní slovo a první co uděláme, bude to, že zjistíme, jestli je mrtev či nikoli.“


Baldr se nadechuje, že něco poví ale Bestla mu skočí do řeči, „mlč, až vyřešíme toto, postarám se o tvůj návrat na Asgárd.“
Baldr tedy jen přikývne.


Dohady Balrda a Bestly se však ještě protáhnou. Na spoustě věcí se ti dva nedokážou domluvit. Rozhodnou se tedy, že bude vhodné přizvat třetí stranu a tak trochu pozměnit chod událostí. Bude pro ně stěžejní dostat se na Asgárd. Jenže aby se jim to povedlo, musejí získat silný zdroj energie. A jak se Bestla sama přesvědčila, magický kámen už dávno nemá žádnou energii. I tak si jej ještě nechávají. Ani jeden z nich nemá tušení, co je to zač a tak kdyby čirou náhodou prokázal nějaké schopnosti je lepší, mít ho u sebe.


Protože Baldr žije na Zemi ve vyhnanství už delší dobu, má tušení o tom, kde by mohli nějaký zdroj energie najít. Otázkou je, zdali bude dostačující. Tak či tak jim nezbývá nic jiného než to zkoušet. Ale aby se dostali pro tento zdroj, musí nejdříve vymyslet, jak splynout s okolím a to zohyzděnému Baldrovi a obří Bestle, dělá největší problémy.


********

Loki vyjde ze sprchy, kterou si náležitě užil. Dlouhou dobu přemýšlel o tom, jak by mohl využít Tonyho poznámky o tom, jak strašně se milují. Když vyšel ze sprchy, měl už jasno. Osušil se a zabalil se do ručníku. Zhluboka se nadechl a nasadil nevinný a zmatený výraz. Právě si zajistil střechu nad hlavou. Vyšel ze sprchy a prošel obývákem tak, aby si Tony všiml jeho výrazu.

„Děje se něco?“ zeptá se Tony opatrně.
„Jen, jsem zmatený. Říkal jste, uhm  říkal si, že se vroucně milujeme, ale já… nikde jsem nenašel svoje věci. Žádné, ani ponožku. Takže mi…rozcházíme se?“ ptá se Loki se slzami v očích.
„Ne, to ne.“ To jsem nechtěl, pomyslí si Tony a jde k Lokimu. Položí mu ruku na rameno. „Najdeme ti něco na sebe a pak si promluvíme ano?“
Loki nešťastně přikývne, „to vždycky znamená něco špatného.“
„Ale ne, neboj.“

Tony se pokusí povzbudivě usmát a odvede Lokiho do ložnice, kde mu najdou něco na sebe. Loki se celou tu dobu tváří jako umučení a sem tam upustí nějakou slzičku. Tony se snaží dělat, že to nevidí, ale pravdou je, že mu nedělá radost, vidět někoho takhle zkroušeného. A i když to není ten Loki, kterého zná. Kterého si myslí, že zná. No prostě ten Loki ze snu, je pravda, že by ho chtěl políbit. Ale… jedno velké ale. Loki ve snu chtěl líbat jeho a teď, když si tenhle Loki nic nepamatuje, nebylo by to fér. Ne, že by nějak obzvlášť hrál fér, ale měl svoje hranice a sem tam ještě rozeznal, co je dobré a co ne.

Když se vrátí do obýváku, usadí Lokiho na gauč a sedne si na křeslo.
„Víš, já nemyslel jsem vážně to, že se milujeme. Vlastně se skoro vůbec neznáme.“
Loki se na Tonyho podívá, „tak proč… proč jsi to říkal, když to není pravda?“
„Mám hloupý smysl pro humor, nevěděl jsem, že by se tě to tak moc dotklo.“


Lokiho oči se zalijí slzami.
„Ale no tak, neplakej,“ šeptne Tony a sedne si na gauč k Lokimu. Loki se o něj opře a tak donutí Tonyho, aby ho objal.
„A-a kde, kde bydlím?“
„Já nevím, myslím si, že nemáš domov. Tedy ne tady na tomhle světě.“
„Aha a jak se dostanu domů?“ ptá se Loki plačtivě.
„To bohužel nevím.“
„Ale…“ Loki se rozpláče.
„No tak to nic, něco vymyslíme. Zatím zůstaneš u mě a až se ti vrátí paměť, určitě přijdeš na to jak se dostat domů.“
„D-dobře,“ šeptne Loki a přitiskne se k Tonymu. „Dlouho sem měl pocit, že mě nikdo nemá rád, a když, když jsi mi řekl, že…. Chtěl jsem tomu tak moc věřit. A teď takové prázdno.“
Tony si připadá strašně, je mu Lokiho tak moc líto. „Omlouvám se, hlavně neplakej. Vezmeš si moji ložnici ano? A koupím ti něco na sebe abys tu nemusel chodit v mém oblečení. A pořádně se najíš.“
Loki jen přikývne a odtáhne se.
„Tak já se půjdu ještě vyspat.“
„Dobře, já to zatím zařídím, jo a Loki?“
„Ano?“
„Nechoď moc kolem oken ano?“
„Dobře,“ řekne Loki a zamkne se v Tonyho ložnici, kde padne na postel a tlumeně se směje do polštáře.


Tony ten den odešel ze svého domu a po dlouhé době se prošel po městě. Veškeré věci, které Lokimu sehnal si, ale nechal domů dovézt. Jediné co vzal domů sám, bylo jídlo. Stavil se v Italské restauraci a nechal si zabalit dvě pizzy, zapékané těstoviny a pár zeleninových salátů. Tony nikam nespěchal, sám si potřeboval urovnat několik věcí v hlavě. Tím dal Lokimu spoustu času na to, aby si prošel celý jeho dům. Nějak neměl ani myšlenky na to, že ho vlastně chtěl Loki uškrtit, ani ho nebral jako nepřítele. Takže si nepřipustil, že by se mu Loki hrabal ve věcech. Jenže přesně to on dělal.


Loki už stihl projít většinu místností. Zaujalo ho pár knih, očividně netknutých. Našel i nějaké fotografie a poměrně rychle se naučil pracovat s internetem, takže si o Starkovi zjistil, co to šlo, alespoň z médií. A potom našel dílnu. Jarvis ho do ní nejdříve nechtěl pustit, ale Lokimu se podařilo ho poplést a na chvilku odpojit. Vcelku snadno se dostal do veškerých Starkových dokumentů, mailů a tak podobně. Když si prohlížel několik jeho projektů, musel přiznat, že tento jedinec není tak hloupý, jak vypadá. Pak ho zaujme jedna složka, která je pojmenovaná „Secret“ a je zaheslovaná víc, než ty ostatní.


Lokimu trvá asi půl hodiny, než heslo prolomí. Poté složku otevře a v ní najde jen spoustu textových dokumentů. Jeden z nich otevře a začte se. „Hm deník,“ uculí se a chce číst dál. To už ale uslyší pohyb výtahu a tak všechno vrátí do původního stavu, odmaže Jarvisovi záznam a přenese se zpět do ložnice, kde se zahrabe do peřin a zavře oči. Tony zaklepe a vytáhne ho na večeři s tím, že mu předá i oblečení přibližně v jeho velikosti.

*******

*O dva týdny později*


Frigga nervózně přecházela po svých komnatách, už měla toho domácího vězení dost. Byla vděčná za svou magii a tam dokázala několikrát navštívit Thora alespoň v nehmotné podobě. Žádala ho, aby se vydal najít Lokiho, že nevěří tomu, že by byl mrtev. Thor se o to snažil, ale když poprvé procházel Bifrostem, Odin nakázal, že od teď nesmí nikdo z Asgárdu ani na Asgárd.



Thor byl dlouho smutný z posledních událostí na Asgárdu, ale nechtěl se postavit proti svému otci. Když, ale slyšel, že se Odin navrátil k právu hrdelnímu, uznal, že takhle to nechat nemůže. Zvedl se a odešel ze svého pokoje. Namířil si to rovnou do korunního sálu. Byl ale v šoku, když tam uviděl…

3 komentáře:

  1. Ou,ou :D ten Loki mě dostává:DD Super díl:3
    -K té jednorázovce na přání:3 Určitě byl to měl být pár Tony/Loki a příběh...O tom, že by Tony propadl své závislosti s alkoholem a Loki by mu zní pomáhal .. :3

    OdpovědětVymazat
  2. Ten konec to je super a zároveň bych někomu na A nejraději zakroutila krkem..... Jako vždycky bych byla pro Frost-Ironovku. Dyk mě znáš :D Ne jinak Loki je suprovej takhle bych si ho představovala .

    OdpovědětVymazat
  3. Loki to zase zabíjí :D
    Úplně boží, hele :D
    Už se těším na další :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)