úterý 24. září 2019

Jmenuji se Loki

Ahojky

a je tu další kapitola již skoro dokončené série - NÁVŠTĚVNÍK

Ann



Jak se ukázalo později, byla to lékařská baterka, která Lokiho vzbudila, protože mu ten “šílený doktor”, jak Loki následně poznamenal, svítil do očí, aby zjistil, jak reagují. Doktor usoudil, že se Loki zdá již v pořádku, jen musí začít jíst, aby získal trochu síly. Tony mu zaplatil a vyprovodil jej z domu.

Ať se Stark snažil sebevíc, nemohl z Lokiho vytáhnout, jaké sny ho trápí a proč křičel jeho jméno. Loki zarytě mlčel a když už se rozhodl promluvit, odkapával z jeho slov jed. Nechával toho muže ať jej oslovuje Sam, zatím to pro ně oba bylo bezpečnější. Ale přece jen se Lokiho chování trochu změnilo. Bylo mu stále lépe a byl hladový, i když se nad místními pokrmy občas podivoval, všechno snědl. Navíc začal projevovat zájem o Tonyho aktivity. Pozorně jej sledoval, občas zašel k němu do dílny, aby zjistil, jaká kouzla umí. Velmi rychle zjistil, že tady ale žádná kouzla nenajde, byla to věda a Lokimu se líbilo, když se Tony do něčeho zabral. Poznával v tom sám sebe. Protože když si Loki něco vezme do hlavy jde za tím, dokud toho nedosáhne a když jej někdo vyruší? Zabíjel by. Tony tedy takto razantní nebyl, ale uměl být dost protivný. A občas taky trpěl samomluvou.

Tonymu začínalo lézt na mozek, že nevěděl, kdo je ten chlap v jeho posteli. Kdyby s ním aspoň mluvil, ale to on ne, vždy jen utrousil nějakou poznámku a zase se stáhnul. Tonymu připadalo, že má strach mluvit. Jakoby se mu mohlo něco stát, kdyby pozdravil, nebo třeba poděkoval? Jo Tony to sám nedělal, ale u druhých a speciálně u Sama mu to vážně vadilo. Ke všemu se mu ten chlap vážně líbil. Být to jiná situace, byli by v té posteli oba a ne jednou. Loki si samozřejmě všiml, že mu ten maniak kouká na zadek a občas ho dokonce provokoval, ale pak se zase stáhl do sebe a byl schopný několik dní nevylézat. I když Tony věděl, že navštěvuje ledničku, protože jídlo mizelo.

Je pravda, že Loki se nyní potřeboval srovnat sám se sebou. Cítil, že se v něm něco pohnulo. Dokonce si připustil i pocit samoty a to byly chvíle, kdy šel vyhledat Tonyho. Pořád měl v živé paměti ten sen. Věděl, co znamená, věděl, že tohle není náhoda a že dostává druhou šanci, ale toho muže přece vůbec nezná. A co hůř, evidentně je smrtelný. On, bůh a má se pokoušet o kontakt se smrtelníkem a zrovna s tímhle… Loki totiž velmi rychle objevil funkci internetu a o svém hostiteli si zjistil možné i nemožné. Samozřejmě si o něm hezky rychle udělal obrázek. Ale v hlavě mu přesto všechno hrála myšlenka, že nic se neděje náhodou. Navíc měl před očima své mladší já, jak je prosí o přežití, bylo mu jasné, že to je zhmotnění jeho pocitů, které si už kdysi zakázal. Jeho matku mu říkala, že bez lásky se nedá žít, ale netušil, že to nemyslela obrazně. Zároveň ani nečekal, že když přijme svou úlohu v této hře vesmíru a povolí uzdu tomu, čemu se říká pocity, nahrne se jich na něj tolik. A to byl důvod, proč se rozhodl s Tonym nakonec komunikovat. Třeba dokáže nějakou část té tíhy přehodit na něj.

“Anthony?”
“Ano Same?” Tony zněl překvapeně, to je poprvé, co začal rozhovor.
“Ty nemáš strach?”
“Z čeho?”
“Ze mě?”
“Proč bych se tě měl bát?”
“Nemluvím s tebou, jméno ti neprozradím ani odkud jsem.”
“Ale to se neboj, já velmi brzy přijdu na to, odkud jsi.”
“Ty si věříš.”
“Ne, jen jsem génius, přijdu vždy na všechno.”
Loki si odfrkl “pche,” ego toho smrtelníka bylo neskutečné.
“Co se ofrňuješ? už jsem přišel na formu energie, která tě sem přivedla. Bod dopadu mám,” Tony ukázal nahoru, “moje střecha a podle vyzářené energie zjistím bod odkud vzešla. Brzy si tě zjistím Same.”
Loki se zamračil, tohle bylo zlé, moc moc zlé, věděl, že musí něco udělat. Možnosti měl všeho všudy dvě. Buď mohl začít mluvit a říct pravdu, nebo zničit Tonyho práci.
“Anthony?”
“Ano?”
“Nedělej to.”
“Co?”
“Nepleť se do toho odkud jsem přišel. To nesmí nikdo vědět, nechci, aby mě tu někdo našel.”
“Hmm možná to nikomu neřeknu, MOŽNÁ, ale rozhodně na to hodlám přijít.”
Loki naštvaně uhodil do stolu, “ne!”
“Klid Same, není to nic proti tobě, ale já vždycky dosáhnu všech výzev, a ty jsi výzva.”
Loki zavrčel, “tak to zkusme jinak.”
Tony založil ruce na hrudi, “poslouchám”.
“Jmenuji se Loki.”

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkujeme za vaše komentáře :)